Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Żałowaliście kiedyś, że pozwoliliście komuś odejść? Że może się trzeba było postarać jednak? Ja mam wrażenie, że już nic nie można było zrobić, ale że gdybyśmy się poznali za 10 lat to jednak by się nam udało.

#zwiazki #tinder #relacje #samotnosc #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim na początku zawsze , po czasie nigdy bo dochodziły do mnie wszystkie wady tych osób i to że większość ich cudownych cech to była moja limerancja czyli wyobrażanie jacy są cudowni a nie tacy jacy są naprawdę
Duzo ludzi właśnie ma limerancje czyli przypisuje tej drugiej osobie pozytywne cechy które nawet nie istniały u tego kogoś i wtedy sobie zdajesz sprawe że ci ludzie nie byli nigdy wyjątkowi tylko ty
  • Odpowiedz
@mirko_anonim prawda jest taka że większość ludzi to zwykle normiki ani lepsze ani gorsze od innych ,stosunkowo łatwo każdego zastąpić a jeśli nie możesz i uznajesz że ta osoba jest taka cudowna to cierpisz na limeracje , nadales w głowie tej osobie tak dużo pozytywnych cech że nie umiesz wyjść z własnej fantazji
Oczywiście są osoby które mają lepsze serce niż inni ale może nie akurat ci którzy cię kopnęli ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: uwaga , hard pill to swallow ale może ci pomogę, to że ktoś odchodzi z twojego życia to jego świadomy wybór
Ludzie to z natury egoiści, gdyby temu komuś na tobie zależało to by się pazurami trzymał a nie odszedł , jeśli ktoś odchodzi to nie masz dla niego aż takiej wartości więc twoja misja jest znaleźć osobę która twoja wartość widzi i tego ci życzę (
  • Odpowiedz
@mirko_anonim panie, żeby pozwolić odejść, trzeba najpierw kogoś mieć.
Ciekawe, jakie jest to uczucie... Kończysz pracę i nagle laska pisze, że mam wpaść, bo coś super wykombinowała; że komuś na Tobie zależy, że zrobi coś bezinteresownie.

No cóż, dowiemy się po śmierci.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jak ktoś odszedł, bo nic nie komunikował że nie pasuje i po prostu odszedł to nie chciał być z Tobą nawet jakbyś się postarał. Jesli ktoś odszedł i komunikował co było nie tak, a Ty to olewałeś to znaczy że dostatecznie Ci nie zależało na komforcie drugiej osoby bo wolałeś sam żyć w komforcie nie zmieniania niczego w sobie. W obu wersjach po prostu tak musiało się to skończyć i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim no dobrze rozumiem co masz na myśli ale jaki OP ma wybór jeśli ktoś dobrowolnie od niego odszedł ? Nie ma takiej siły żeby kogoś do siebie przekonać , albo uczucia są albo ich nie ma
Jeśli ktoś odchodzi to nie ma co szukać drugiego dna "że może kiedyś by było cudownie " albo że "kiedy bym zrobił to o to to było by lepiej " nie to tak nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim powtórzę jeszcze raz ludzie mają bardzo egoistyczna mentalność jeśli komuś na tobie zależy nie narazi się nigdy na stratę ciebie , jeśli ktoś taką decyzję podejmuje to albo czeka aż będziesz go gonić (czyli temu komuś za bardzo nie zależy ) albo ogólnie ma już druga gałąz w ręce
W obu tych przypadkach lepiej Olac i poprostu znaleźć kogoś dla kogo się będzie priorytetem a nie wyborem opcjonalnym
Życie z
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie bardzo, a wręcz dobrze stało się, że rozstaliśmy się te ładnych kilka lat temu. Nie pasowaliśmy do siebie w elementarnych aspektach związku, kłóciliśmy się, ona dramatyzowała, a ja zabijałem chłodnym chowem. Perfekcyjny partner ze mnie, nie ma co.
Rozstaliśmy się z mojej inicjatywy i kobieta żyje sobie o wiele lepszym życiem, niż miałaby ze mną.
  • Odpowiedz