Wpis z mikrobloga

@Gieremek: @galicjanin Tak wynika z danych na ewybory. Ich sondaż był bliższy rzeczywistym wynikom niż jakikolwiek inny więc jestem wstanie uwierzyć, że wyborcy Brauna bedą tak głosować.

@TheDziobaker: no nie, najbliższy wynikom wyborów był sondaż z OGB:

Przed wyborami regularnie pojawiały się sondaże, które miały przewidzieć wynik. Okazuje się, że najlepiej z tym zadaniem poradziła sobie pracownia OGB. W jej przypadku łączny błąd wyniósł nieco ponad 5
  • Odpowiedz
Wielu wyborców Trzaskowskiego zrezygnowało z udziału w pierwszej turze, ale planują zagłosować w drugiej.

@TheDziobaker: myślę że to prawda - sam miałem zostać w domu, bo lało cały dzień, sondaże pokazywały znaczną przewagę, a i tak wiadomo było że będzie druga tura.
  • Odpowiedz
@Woyteq mordo napisałeś cytuję "30% niegłosujących z 32,79% uprawnionych popierających Nawrockiego"
Nie wiem co tu chciałeś przekazać ale napisałeś że niegłosujący popierali Nawrockiego, nie sądzę żebyś w ogóle rozumiał co piszesz, ale zrzucam to fakt że op przykleił jakieś dane których sam nie rozumie i wrzucił na wykop w poszukiwaniu atencji
  • Odpowiedz
  • 6
@PopeLeon: Ignorujesz wszystkie moje wpisy w których próbuje wyjaśnić ci skąd są te dane. W tym momencie dla mnie jasne jest, że po prostu chcesz mnie obrazić i zdyskredytować bo gdzieś masz dyskusję.

Z 30% niegłosujących w pierwszej turze 9% zadeklarowało chęć głosowania na Nawrockiego, 18% na Trzaskowskiego a reszta dalej nie bedzie głosować. Nie ma tu żadnych 8 mln. Jak dalej nie rozumiesz to albo nie chcesz albo natura
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: Podobnie u mnie. Znam co najmniej 4 osoby, które w 1 turze nie były bo nie przekonał ich wystarczajaco Trzaskowski ani inny kandydat, ale w drugiej idą zagłosować na niego wybierając mniejsze zło. Ja również.

Jedna osoba, która była za Braunem oddaje głos na Nawrockiego, z dwójki innych znajomych będących za Mentzenem: jedna idzie na Nawrockiego, druga w ogóle.

Myślę, że te obliczenia OPa jak najbardziej mają sens. Co
  • Odpowiedz
@PopeLeon dobra to napisz na jakiej podstawie widzisz tu wzrost frekwencji o 30%.
Tabela jest słabo zrobiona to fakt, ale jeszcze słabiej idźcie Tobie z jej czytaniem
  • Odpowiedz
@PopeLeon:

@Avekkk no nie op założył że twój kolega który głosował na memcena pójdzie na Trzaskowskigo

wyliczenia op'a wskazują, że tylko co około 8 wyborca Mentzena jest w stanie zagłosować na Trzaskowskiego, dlaczego akurat jego kolega miałby być tym ósmym? xD widać, że kompletnie nie ogarniasz tej tabelki, oszczędź sobie już wstydu
  • Odpowiedz