Wpis z mikrobloga

@TheDziobaker założyłeś mega przewagę Trzaskowskiego wśród niegłosujących, a jak będzie naprawdę tego nie wie nikt, bo tego nie da się dobrze zbadać.
Wszystko rozchodzi się o najbliższą kampanię czy Nawrockiemu uda się pozbyć łatki gangstera i zdobyć poparcie prawicy, czy Trzaskowski coś wymyśli i zmobilizuje nowych wyborców
  • Odpowiedz
@TheDziobaker: nie będzie żadnych przepływów w dwie strony, trzaskowski reprezentuje wszytsko przeciwko czemu są wyborcy mencena i brauna, prędzej zostaną w domu, ale nie mają takiego powodu bo nawrocki nie był w pisie i łatwo się odklei w ich głowach od pisiorów
  • Odpowiedz
  • 9
@PopeLeon przeczytaj swój wpis jeszcze raz. Mieszasz pojęcia, z 3% robisz 30%.
Nie chodziło mi o to czyim jesteś wyborca, tylko o to że nie ogarniasz matmy.
  • Odpowiedz
  • 14
@PopeLeon:

nie będzie żadnych przepływów w dwie strony

Z jednej strony mam zdanie agresywnej zielonki niepodparte niczym a z drugiej badania CBOS, sondaż ewybory oraz przykłady z poprzednich wyborów.

Hmmm...
  • Odpowiedz
@Woyteq: typ założył że 30% z niegłosujących pójdzie na wybory w 2 turze xd, a najwyższa w historii frekwencja to było 74%, w drugiej turze frekwencja będzie niższa niż w 1 bo część wyborców memcena i brauna i też zanberga nie pójdzie wcale, nie zdziwię jak komuchy od tej starej z SLD też zostaną w domu, bo oni mają poglądy jak miller czyli jak braun xd
  • Odpowiedz
  • 9
@PopeLeon:

typ założył że 30% z niegłosujących pójdzie na wybory w 2 turze xd,

Ty serio tak nie ogarniasz czy udajesz?

Po pierwsze w tej tabelce nie ma "założeń" jak w twoim arkuszu tylko są dane z podanych źródeł. Po drugie nie 30% pójdzie na drugą ture tylko geniuszu to jest odsetek ludzi którzy nie zagłosowali minus niezdecydowani.
  • Odpowiedz
@Woyteq: ty umiesz czytać? gość wymyślił że 30% z tych co zostali w domu czyli z ponad 8M, pójdzie w 2 turze xd
w województwach popierających trzaskowskiego była rekordowa frekwencja mordo
  • Odpowiedz
  • 13
@PopeLeon: Ile mamy ci razy pisać, że w tej tabelce nie ma tego o czym piszesz. Przeraża mnie jak bardzo nie ogarniasz.

Chyba, ze nie potrafisz dodawać i masz na myśli 27% niegłosujących. To wynika z Badania CBOS (bo jak pisałem w mojej tabelce wszystko ma poparcie w danych) z którego wynika, 27% z osób które zadeklarowały nie głosowanie w I turze, na oddanie glosu w II turze. Tylko z
  • Odpowiedz
@PopeLeon Cześć, @TheDziobaker! Wyjaśnię krótko, bo widać, że się pogubiłeś. Tabela z CBOS to sondaż – 30% niegłosujących (z 32,69% uprawnionych) popierających Nawrockiego to nie 30% wszystkich 9,8 mln niegłosujących, tylko 30% z tych, co zmienili zdanie. Frekwencja rośnie z 67,31% do 70,45% (o 0,942 mln osób), co jest realistyczne – nawet przy rekordowej frekwencji w regionach Trzaskowskiego zostaje grupa do zmobilizowania. Twoje „buhahaha” wynika z niezrozumienia tabeli, nie
  • Odpowiedz