Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +323
Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.

cult_of_luna +104
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz

Oni się nie boją? Przecież to jest wręcz chore ryzyko. Według mnie takie 3-5 lat związku to minimum żeby sprawdzić czy planowanie czegokolwiek dalej ma sens.
Nie wiem czy to odwaga, głupota czy zwykła desperacja.
#zwiazki
@darknightttt: 3w1
Jak jest miłość, spójność interesów, poczucie dążenia do podobnego celu, to według mnie 2 lata to maks w tym wieku, aby się określić. 30 latek powinien już umieć czuć ludzi, jak nadal mu brakuje pewności, to ma dużo zaległości natury emocjonalnej
@darknightttt: bo są idiotami? najczęstyszy schemat, to wypadli z jakiejś bardziej angażującej relacji i desperacko wchodzą w następną próbując zapewnić tą lukę, odzyskać to co stracili i wiele innych. Nie będąc nawet gotowym na to aby wiązać się z kimś nowym, nie mając trzeźwej oceny sytuacji.
W normalnej sytuacji im jest się starszym tym
Kiedy człowiek zna siebie, nie potrzebuje lat prób. Czas nie weryfikuje ludzi
zgadzam sie ze szybkie malzenstwo i dzieci jest skrajnie nieodpowiedzialne, czesto wynika z jakiejs desperacji. Kazdy zwiazek, w dowolnym wieku trzeba wychodzic, wybawic sie, poznac druga osobe zanim zdecydujemy sie wchodzic w cos powaznego.
Z drugiej strony jak ktoś bardzo długo czeka to też w końcu zostanie stara panna /kawalerem
Kiedyś wierzyłam że trzeba "czekać " teraz widzę że to poprostu unikający styl
@darknightttt: Jak masz 30 to czas z--------a tak szybko że zaraz będziesz mieć 60 i 80 więc wszystko jedno, jak się da kogoś zapłodnić to jakoś to będzie whatever.
Oto tajemnica wiary
Az sie przypomniala Isabel Marcinkiewicz