Aktywne Wpisy

Wrrronika +1
Jedyne co mi w życiu potrzebne to:
Tlen
Woda
Kalorie
Tlen
Woda
Kalorie

Nawoja +31
Hejka Mirki i Mirabelki, entuzjaści druku 3D! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Ostatnio przedstawiałam wam stronę Szpuler. Chciałabym ponownie zaprosić do pobrania aplikacji/przejrzenia strony, ponieważ pojawiło się trochę nowości. Między innymi ukłon w stronę osób zajmujących się drukiem 3D na drukarkach żywicznych DLP, LCD i SLA #modelarstwo
Trochę zmian wizualnych i usprawniających korzystanie ze strony i aplikacji. Siostrzeniec stara się jak
Ostatnio przedstawiałam wam stronę Szpuler. Chciałabym ponownie zaprosić do pobrania aplikacji/przejrzenia strony, ponieważ pojawiło się trochę nowości. Między innymi ukłon w stronę osób zajmujących się drukiem 3D na drukarkach żywicznych DLP, LCD i SLA #modelarstwo
Trochę zmian wizualnych i usprawniających korzystanie ze strony i aplikacji. Siostrzeniec stara się jak
źródło: Szpuler empikk
Pobierz

Ludzie kompletnie nie są świadomi tego jak absurdalne pieniądze zarabiają lekarze i jak trzeba się ich prosić, żeby w ogóle zechcieli pracować. Pierwszy lepszy post lekarza zaraz po studiach, bez specjalizacji, w jakiejkolwiek części Polski o tym, że szuka pracy i w odpowiedzi dostaje 30 komentarzy z prośbą o kontakt XD Stawka 160zł/h to oczywiście psucie rynku! Tak, 160zł/h dla lekarza zaraz po studiach to jest aktualnie za mało i takie oferty spotykają się z oburzeniem wśród lekarzy!
Lekarz po specjalizacji? Dermatolog, kardiolog, endokrynolog, neurolog?
No to będzie oferta minimum 60% od każdej wizyty i minimum 50% od zabiegu :)
Wizyta zaczyna się od 300 złotych, a zabiegi to już przedział 500-2500 dla takiego przykładowego dermatologa.
Kwoty, których zwykli ludzie sobie nawet nie wyobrażają.
Każda partia polityczna powinna dążyć do ciągłego zwiększania miejsc na kierunku lekarskim i później na specjalizacjach. To jedyna szansa na znormalizowanie tej przepłaconej branży. Nie sądzę, że za naszego życia tego doczekamy, bo niedobory kadr są gigantyczne, ale może przynajmniej przyszłym pokoleniom uda się zapewnić lepszy świat. Lata systemowego ograniczania podaży muszą się skończyć.
#lekarski #medycyna #pracbaza #zarobki #programista15k
źródło: klodzkopoz
Pobierzalbo wyjedziesz i nic nie pomogło, a mechanik pokazuje Ci jakieś usmarowane żelastwo i mówi "Niech pan pojeździ i poobserwuje. Proszę, to wymieniliśmy, chce pan zabrać?" ¯\(ツ)/¯
Lekarz dla odmiany da zalecenia, receptę i powie że to powinno pomóc. A
Ten wyczop jest idealnym przykładem na to, że będziecie płacić, płacić i jeszcze więcej płacić, bo nikt nie będzie się z Wami użerał i Was leczył za pieniądze "wolnorynkowego" ( xd wypompowanego kredytami prawie 0% i dopłatami do mieszkań ) hydraulika, czy wykonującego "równie ciężką" pracę magistra farmacji ( xd w kapciach w aptece ).
Cholera, na całym świecie zawody po medycynie - lekarz, dentysta - zarabiają dobrze, ale tylko w
Widzę pan doktor mocno urażony xD
Lekarz po studiach 160zł na kontrakcie zwykły wyrobnik 50. Jak dla mnie proporcja jest dobra, jak pisałam wyżej ile wy byście chcieli żeby zarabiał lekarz?
@dr_Batman: o matko jak oni to wytrzymują ( ͡° ͜ʖ ͡°) zaraz czekaj, ja też musze opłacić zus, podatki, dojazd, ubezpieczenie i lata edukacji xD sprzęt na pewno mam tańszy.
Prawo wymaga odemnie 200h z dyżurami
@SpasticInk: wiesz czemu są takie stawki? Bo nie ma specjalistów. Wiesz dlaczego? Bo to s-------a specka.
Albo trafiasz na sebka z głębokiej patologii, który od 10 roku życia wali stimy, albo na dzieciaka ze z-------i rodzicami. I choćby skały srały, to mu nie pomożesz, bo rodzice generują wszelkie aberracje. Nawet wizja takich pieniędzy nikogo nie przekona, żeby babrać się w tym bagnie.
@dr_Batman: Ogolnie to nie jest duzo, ale pewnie dyzurami dobijasz do 25 tys.
Wielu ludzi by chcialo spac w pracy i czekac na awarie, ale miec placone za calosc pelna pensje - tymczasem to jest rzadkosc.
Taki informatyk ma np za etat placone 7-8 tys, ale "na dyzurze" ma tylko 20 zl za godzine - czyli ponizej minimalnej krajowej, tylko po