Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +98
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
yahoomlody +131
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

#zalesie #polskiedrogi
najbardziej mnie wkurzają ci co nie dają w ogóle, ty hamujesz do 0 przed wjazdem na rondo bo ktoś już na nie wjechał przed tobą a debil zjeżdża pierwszym zjazdem bez kierunku
@KompletnieLosowyLogin: no w prawo to normalne, dajesz innym do zrozumienia "uwaga, zjeżdżam najbliższym zjazdem"
Zależy kto ile jeździ i jakie jest rondo. Jeżeli mam rondo z dwoma pasami, które ma 4 zjazdy i skręcam w lewo (domyślnie 3 zjazd) to oczywiście że daje kierunek w lewo a na zjeździe kierunek w prawo, informacja dla osób za mną żeby nie nie próbowały wyprzedzić mnie prawą stroną. Jeżeli skręcam w prawo to daje kierunek w prawo żeby ten co wyjeżdża
sygn. akt II SA/Gl 888/16
sygn. akt I OSK 2025/18
Mnie uczono, że jeśli nie ma wyznaczonych kierunków na pasach to dajemy tylko prawy przy zjeździe, a jak są strzałki to dajemy tak jak one prowadzą (jak na normalnym skrzyżowaniu, stoję na pasie do skrętu w lewo to daje lewy itp.).
I zawsze miałem wrażenie, że to zamieszanie z interpretacją wynika z tego że są różne rodzaje rond właśnie.
@spinaczczio: Zapraszam do uk. Ujrzysz tu świetnie wyszkolonych kierowców których przerastają takie mini ronda nie mówiąc już o 2 czy 3 pasmowych.
We Francji też, tam częściej używają lewego kierunku na rondach niż prawego. We Włoszech z kolei, w ogóle mają w dupie jakiekolwiek sygnalizowane na drodze:)