Aktywne Wpisy

mirko_anonim +1
✨️ Jak zrozumieć plany kobiety na przyszłość? Ⓘ
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę
Jak rozumieć słowa kobiety - "może za kilka miesięcy spróbujemy ponownie". ?
Ja mam 36 lat, ona 33. Byliśmy ze sobą prawie rok czasu, jednak postanowiła zakończyć naszą relację na chwilę obecną. Motywowała to innymi pragnieniami, innymi celami natomiast nie zamknęła furtki ostatecznie. Mamy normalny kontakt, czy to telefoniczny czy sms, spotykamy się czasem na mieście. Nie zamknęła furtki całkowicie natomiast ciągle podkreśla na chwilę
p0melo +14
Dlaczego ceny klitek w miastach kosztują 1 milion zł? Bo młode pokolnie mężczyzn to pisdy w rurkach. Pracują przed komputerkiem, w klimatyzowanych biurowcach, w swoich łbach wydumali sobie że są przedsiębiorcami na B2B, szanowanymi programistami, biznesmenami itd.
Co z tego że taki przysłowiowy Matuszek pracuje za 20k jako programista kiedy przyzwoita klitka to koszt 1,5 milona złotych? Mimo dużych zarobków nie stać ich na mieszkanie.
Ceny mieszkań są wysokie bo mamy pisdowate
Co z tego że taki przysłowiowy Matuszek pracuje za 20k jako programista kiedy przyzwoita klitka to koszt 1,5 milona złotych? Mimo dużych zarobków nie stać ich na mieszkanie.
Ceny mieszkań są wysokie bo mamy pisdowate
źródło: 20251014
Pobierz

#zalesie #polskiedrogi
@komuchy: a na poniższej sytuacji byś włączył? Bo np na egzaminie musisz zawsze jak jest nakaz jazdy w prawo/lewo. Mimo że tam nie ma innej możliwości i jedziesz tak samo jak po rondzie w jednym standardowym kierunku (linie ciągle). Więc w tym przypadku interpretuje się przepisy tak że zmieniasz kierunek jazdy.
https://maps.app.goo.gl/An3chorN5k3XG4XN7
źródło: IMG_6294
Pobierz@Eremites: generalnie nie ma takiej teorii w przepisach. To wymysł i interpretacja ludzi.
To samo nie ma zastosowania do skrzyżowań z tabliczka T6a. Tam nic nie możesz prostować i jadąc prosto zjeżdżając z drogi z pierwszeństwem wręcz nie możesz użyć kierunkowskazu.
Np. W poniższym skrzyżowaniu jadąc drogą z pierwszeństwem musisz użyć kierunkowskazu. A jadąc po rodzie wokół nie możesz.
źródło: IMG_6295
Pobierzco kuźwa miałbym sygnalizować włączeniem, że chcę wjechać na chodnik?
@komuchy: no i na egzaminie miałbyś błąd. Ja też miałem taki błąd w podobnej sytuacji (zjazd jednojezdniowym „ślimakiem”) generalnie doszedłem do wniosku że użycie kierunkowskazu jest w takich przypadkach umowne, bo przepisy ścisłe nie definiują czym jest „zmiana kierunku”.Wordy też różnie uczą w różnych miastach.
@krolwsi: Ale często nie jesteś w stanie zauważyć prawego kierunku. Wiem, że jesteś ekspertem, ale tak mnie uczyli na kursie, tak trzeba było robić na egzaminie i mi to osobiście ułatwia jazdę, więc nadal będę uważał, że lewy
Tobie może i ułatwia, ale reszcie co ogląda Twoja jazdę może nie do końca. Tak czy inaczej, najważniejsze by to bezpiecznie zrobić ;)