Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób pracujących. Czy macie siłę i chce Wam się po pracy spotykać ze znajomymi? Ja odkąd pracuję 8h codziennie, jedyne o czym msrze po wyjściu z kołchozu to poleżeć, odpocząć w samotności. Jak tu dbać o znajomych, skoro każde wyjście sprawia że mam poczucie straty czasu i myśl że po powrocie już nie będę miala na nic czasu, poza szybkim umyciem się i pójściem spać, jest dołująca. #pracbaza #praca #doroslosc #introwertyzm #spanko #zycie #etat #znajomi #przyjaciele #czaswolny #ankieta #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow

Po pracy

• Mam siłę, chętnie często spotykam się ze znajomymi 24.1% (193)
  • Nie mam siły, nie chce mi się i rzadko się spotyka 68.3% (548)
  • Inne... skomentuj 7.6% (61)

Oddanych głosów: 802

• 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@costusmierdzi ja rzadko inicjuję takie rzeczy ale na szczęście mam znajomych którzy lubią mnie wyciągać w różne miejsca. ale generalnie wolę pojechać do kogoś do domu niż na kebsa czy na kręgle do sąsiedniego miasta, to już zbyt wielka wyprawa. szczerze to po pracy najczęściej zamulam i odmulam się na wieczór i np jadę do sklepu o 21, na sprzątanie jest już zbyt późno bo za ciemno, no i tak się
  • Odpowiedz
@costusmierdzi: jeszcze nie wiem. Jakaś koleżanka tutaj szła (chyba właśnie dziś) na zajęcia z kpopem. Ja bym szukał czegoś indywidualnego, jak masz te różne wygibasy na tiktoku, to coś takiego właśnie do fajnej muzyki.
  • Odpowiedz
  • 0
Witam w dorosłym życiu... Poczekaj, aż dojdą dzieci. A z wiekiem ból kręgosłupa, cukrzyca i co tam jeszcze życie ma do zaoferowania...
  • Odpowiedz
@costusmierdzi: mam 28 lat i raz na kwartał się z kimś umówię na jakieś wyjście. Raz, że mam mało znajomych, dwa że mi się nie chce, a trzy że jak już to wolę sam, bo nie muszę się dostosowywać.
  • Odpowiedz
@costusmierdzi: ja mam dwójkę dzieci, ale już kilkulatkowie i w sumie od kiedy młodsze skończyło 2-3 lata to regularnie wychodzę wieczorami na siłownię, basen, rower, czasem spotkać się ze znajomymi, co niestety nie udaje się tak często jakbym chciał.
  • Odpowiedz
@costusmierdzi: normalnie nie mam siły na nic, ale rozwiązaniem okazał się dodatkowy testosteron.
Wtedy nawet lekka aktywność fizyczna typu dojedź do pracy sklepu lub paczkomatu rowerem staje się jakaś taka budująca i dająca energię.
Warto coś z tym zrobić żebyś się nie obudził jako 30 letni bakłażan, z mentalnością emeryta
  • Odpowiedz
@costusmierdzi: wracam późno z pracy więc w sumie czas mam tylko na podstawowe rzeczy jak kąpiel lub ogarnięcie szamy na kolejny dzień. Po całym dniu użerania się z ludźmi jakoś odechciewa mi się spotkań :(
  • Odpowiedz