Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NieRozumiemIronii przecież życie na pokaz nie na tym polega, nie ma nic złego w polepszaniu swojego bytu JEŚLI cie na to stać. Bo jeśli cie na to nie stać, i ledwo spinasz koniec z końcem bo żeby to mieć nabrałeś kredytów pod korek, to wtedy żyjesz na pokaz.
  • Odpowiedz
mi po wszystkich kosztach ok. 25k mam 2 samochody 2003 i 2004 rocznik

@niepoprawny_marzyciel: to już jest głupota, choćby ze względu bezpieczeństwa. Za 50k kupisz nowsze, używane auto w dobrym stanie, które będzie 100x bezpieczniejsze - lepsze strefy zgniotu i więcej czujników. Also biedowanie nawet na wakacjach - po co zarabiać, skoro z tego nie korzystasz?
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: masz znajomych takich dobrych przyjaciół ? Ja zawsze lubiłem zwiedzać Polsce czy inne kraje i ze swoimi znajomymi to robiłem. Najpierw jak najtaniej (bo tak nas było stać) potem już lepiej jak mieliśmy kasę. Teraz mam już tyle kasy (i czasu), że z zoną podróżujemy kamperem (w tym roku jazda do Toskanii)
  • Odpowiedz
@Kieres: nie uważam żeby moje samochody były niebezpieczne zwłaszcza, że to 2 spore auta 7 osobowe. Powiedzmy, że zawsze są ważniejsze rzeczy niż auto chociaż może w tym roku jedno zmienie. Natomiast wakacje niestety praca mi nie pozwala, są ludzie zależni ze swoją pracą od tego czy pracuje czy nie i zgrać więcej osób na urlop w jednym czasie to dopiero w tym roku uda mi się pójść na 3
  • Odpowiedz
@bugzer wiem, że bait, ale odpiszę, bo nikt w komentarzach nie wspomniał o jednej rzeczy. Też jestem biedny i też żyję ponad stan. Nie mam co prawda auta, ale też mam kurtkę za 1k, jeżdżę na wakajki, chodzę do restauracji, korzystam z rozrywek. Nie podoba mi się przekonanie, że wygody życia nie są dla biednych ludzi. Każdy ma prawo do wygody. Nie wiem, czy żyję na pokaz i jestem "mentalnie s---------y",
  • Odpowiedz
@bugzer: w jednym z odcinlow bylo, ze jak im zabraklo na zycie to rozwazali sprzedaz jednej z dzialek budowlanych, ktorych mieli kilka odziedziczonych po rodzinie, wiec ich status byl budowany dluzej niz 1 pokolenie
  • Odpowiedz
w powaitowym za jakies 5k zł. Kazdy co chwile wczasy, jakies świeże Audi, markowe ciuszki

@bugzer: ogólnie 2/10

Jak masz wybudowany dom, możliwe jakieś dodatkowe spadki, mieszkasz niższym kosztem w powiatowym, a jednocześnie dajesz konsumpcją pod korek, to żaden problem mieć w kredycie lub za sprzedane majątki/pracę jak robak za granicą "świeże audi".
O tym jak działają insta "modelki" i ich podróże oraz ciuszki-podróbki premium, to można pisać
  • Odpowiedz