Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bugzer: Jezu ale na ciebie wjechali xd nie daj sobie wmówić że robisz coś źle. Zaraz przyjdzie kryzys i zobaczymy kto pływa bez majtek. Ich wielkie domy będzie trzeba ogrzać a drogie auta utrzymać. Co bogacze z powiatowych to wyprzedają majątek rodzinny typu działki albo rodzice im dają hajs. Oni dopiero mają umysły biedaka. Dobrze robisz. Mi też tak każdy gadał że no jak to? Wychodzisz na miasto i nie
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: Widzisz, w moim przypadku to na bank nie kwestia skąpstwa. Ja się po prostu martwię, co będzie za 20 lat. Nie potrafię w-----ć nawet połowy wypłaty na przyjemności, bo chcę jak najwięcej mieć na przyszłość...Ciężko to zwalczyć w sobie. Ciągle inwestuję, zarabiam więcej niż OP, i to sporo xD a również nie mam samochodu i kupuję tylko to, co mi faktycznie potrzebne xD Czasami żałuję, ale z drugiej strony
  • Odpowiedz
bo chcę jak najwięcej mieć na przyszłość...

@KlapekApokalipsy: a pewny jesteś, że dożyjesz tej przyszłości ? Nigdzie i nikomu nie doradzałem, aby żyć na full, zawsze powtarzam wszystkim, że trzeba mieć odłożone na "czarną godzinę" ale gromadzenie pieniędzy dla samego gromadzenia to głupota. Z pieniędzy trzeba korzystać, a czym stajesz się starszy, tym masz na to mniej zdrowia i czasu. Ja tak naprawdę zacząłem ze swoich pieniędzy korzystać, mając 49
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: Jest w tym sporo racji. Ciężko mi się przestawić, generalnie pochodzę z bardzo bogatej rodziny, która z dnia na dzień straciła dosłownie wszystko do tego stopnia, że wody w domu nie było, także może mam jakiś uraz z tym związany. Nie wiem, już od jakiegoś czasu myślałem, żeby to p-------ć, i zacząć odcinać te kupony, które sobie nazbierałem.
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski to że jesteś stary to nie znaczy że nie jesteś głupi

Jeszcze do Ciebie nie dotarło że nie masz po co żyć

Do mnie dotarło to 15 lat temu na grupowej terapii gdzie byli właśnie tacy ludzie jak Ty 45-65
  • Odpowiedz