Aktywne Wpisy
mateo2111 +47
Czemu wśród Polaków jest ciągła narracja, że prawo jazdy i własny samochód to jest rzecz pierwszej potrzeby i jak ktoś tego nie posiada, to jest zrównywany z jakimś inwalidą. W pełni się zgadzam, że samochód to jest ważna rzecz i warto ją mieć, ale jeśli nie mieszkasz na jakiejś zabitej dechami wsi, to nie jest ona niezbędna. Sam pochodzę z mniejszej miejscowości, gdzie bez samochodu faktycznie jest ciężko, ale teraz od 5
wykopany-ziemniak +215

I są różne typy ludzi - jedni będą oszczędzać, zarządzać budżetem, odkładać, inwestować, nadpłacać kredyt hipoteczny itd. Inny będzie zerować wypłatę, ewentualnie
tak 2/10 wyszło
@PodniebnyMurzyn: Może jest zajebisty w tym, co robi i za co mu płacą, a słaby w całej reszcie?
Hiperfokus to błogosławieństwo i przekleństwo zarazem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie czujesz że oszczędności się powiększają? @PodniebnyMurzyn no bez kitu co za bambik style pytanie gościa
Ja też mimo oszczędności nie myślałem nawet o wyjeździe gdziekolwiek, trochę to przereklamowane poza tym nie wiedziałbym co robić na takich wczasach, potem czułbym że czegoś nie widziałem, a i tak przekonałbym się że ludzie żyją tam tak samo tylko
@bugzer: więc tak jak napisałem: NIE POTRAFISZ KORZYSTAĆ Z PIENIĘDZY.