Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Tagliacozzo: gdzie napisałem, że mi cokolwiek przeszkadza? wyciągasz błędne wnioski. ja tylko opisałem rzeczywistość i liczyłem na polemikę. nie uważam siebie za elitę finansową.
  • Odpowiedz
Jak myslicei z czego to wynika. że wszędize gdzie sie nie obejrzymy widzimy ludzi, którzy wydają się bogatsi od nas? Wedlug mnie to mentalne s----------e polaków, któzy zyją na pokaz, zastaw się a postaw się, niech sąsad zazdrości.

@bugzer: No ta puenta dobitnie pokazuje że masz z czymś problem. Albo z tym że nie potrafisz zarządzać swoim majątkiem i w swojej głowie jesteś biedny. Albo z tym że inni wydają
  • Odpowiedz
@bugzer: akumulacja majątku
Rodzice pomagają tobie a potem ty dzieciom. Tak to wygląda w wielu przypadkach szczególnie jak rodzice mieszkają w tym samym domu albo obok dorosłych dzieci. Jak ci nikt nic nie pomógł to twoje 17k to mniej niż ich 10k bo mogli dostać dom i samochód na start.
  • Odpowiedz
zyją na pokaz,

@bugzer: życie na pokaz to internetowy mit. Ludzie nie żyją na pokaz tylko dla siebie - wygodniej się żyje w większym i ładniejszym domu, wygodniej się jeździ nowszym i bezpieczniejszym samochodem, człowiek się lepiej czuje w dopasowanych jakościowych ubraniach itp.
  • Odpowiedz
@bugzer

@kanal35_pl: zostaje mi sporo i wszystko co miesiac leci na giełde

I właściciele firm, w które inwestujesz na giełdzie, latają suche na wakacje i kupują samochody z twoje pieniądze. A mogłeś to ty je wydać na siebie.
  • Odpowiedz
@bugzer problem jest z tobą bo przyzwoicie zarabiając nie korzystasz z życia. Obudzisz się na emeryturze jak będziesz miał zaoszczędzone pieniądze ale już brak siły i motywacji do korzystania z życia
  • Odpowiedz
@bugzer: No to w czym problem? Masz inne cele i priorytety niż osoby do których odnosił się twój wpis. Więc dlaczego zadajesz takie pytanie?
  • Odpowiedz