Aktywne Wpisy

mirko_anonim +61
✨️ Jak radzić sobie z finansowymi dylematami w związku? Ⓘ
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że

A330 +351
źródło: 1000028454
Pobierz

Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
Co do krowy to ona daje mleko jak urodzi młode, zupełnie jak człowiek i inne ssaki. Dlatego sztucznie się je zapładnia, po porodzie odbiera cielaka i go zabija. Albo podaje się hormony, przez to krowa cierpi.
Komentarz usunięty przez autora
@kidi1: Przecież sam napisałeś, że:
@Camuflash: Taka biologia synku, męskie kurczęta trzeba wrzucać do rozdrabniarek, a cielaki oddzielać od matek - czego nie rozumiesz?
źródło: chick-alone-conveyor-macerator
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Desire22: wszystkiego i to nie tylko zwierzeta na tym cierpia, ludzie tez, my tez do pewnego stopnia jestesmy jak to bydło dojone dla maksymalizacji zysku, jakbysmy żyli naturalnie troche wiecej głodowania i walki o przetrwanie by bylo ale nie bylo by tego zycia w tej pustej bezcelowej masie i masą depresji wywołanych wg mnie paradoksalnie zbyt wysokim poziomem życia
https://youtu.be/5sVfTPaxRwk
TLDR: Paradoksalnie zwierzeta przeznaczone na nabial wioda czesto gorsze zycie od tych przeznaczonych na mieso.
Trafilam kiedyś w necie na coś co się cielakom zakłada na nos, cos kurna z gwoździami, co ma mu uniemożliwić samozadajanie, i zmusza go na przejście na paszę. Plus zolte sery ścina się podpuszcza, która uzyskiwalo się z zolodkow. Do tego krowy, tak jak kurczaki, są hodowane i