Wpis z mikrobloga

#weganizn #wegetarianizm
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@WrzeCiOna: z mojej perspektywy trochę hipokryzja, bo mięsożercy nie formują kotleta w kształt marchewki i nie udają że jadają zdrowo. No a jednak zwierzęce białko naturalne jest ważne w prawidłowym rozwoju organizmu człowieka. Ogólnie zadałem jedno pytanie i nie spodziewałem się aż takiej kłótni, bo nie chodziło mi o to żeby się przyczepić do jedzenia tego czy owego tylko chciałem odpowiedzi na to i dostałem aż rykoszetem.
  • Odpowiedz
@Camuflash ja nic do ciebie nie mam, w końcu język jest giętki. Bycie ortodoksyjnym ma sens jak kupujesz masło i ma mieć 82% tłuszczu, choc np jedno wegańskie masło ma tłuszcz kakaowy i zero palmowego więc warto znać skład i tyle.

W końcu nie chodzi o to zeby opatentować że wege kotlet ma być kwadratowy.

Są jakieś wege nuggetsy, w panierce, z obrazkiem koguta który pieje że są 100% vege, świetny
  • Odpowiedz
@Camuflash

Ogólnie zadałem jedno pytanie i nie spodziewałem się aż takiej kłótni, bo nie chodziło mi o to żeby się przyczepić do jedzenia tego czy owego tylko chciałem odpowiedzi na to i dostałem aż rykoszetem.

Ogólnie to bardzo grzecznie cię tu potraktowali jak na pytanie na które znaleźć odpowiedź można w mniej niż minutę (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz