Aktywne Wpisy

annlupin +12
śpicie jusz
źródło: annlupin45678
Pobierz
Umeraczyk +15
Ale p------a akcja przed chwilą, obsrałem zbroje nieźle xD
Idę se chodnikiem ulicą z pracy i trzech chłopa idzie przedemną, jeden zerknął przez ramię, gwizdnął i stanęli pod ścianą kamienicy, żadnej bramy tam nie było.
Wyciągają fajki bez patrzenia na nie i bacznie mi się przyglądają jak ich mijam no aż mrużąc oczy. Ja na nich tak lekko zerkam, szybka analiza sytuacji.
Dwa szczypiory, dresiki drobne może 70kg w ubraniu i 180cm w
Idę se chodnikiem ulicą z pracy i trzech chłopa idzie przedemną, jeden zerknął przez ramię, gwizdnął i stanęli pod ścianą kamienicy, żadnej bramy tam nie było.
Wyciągają fajki bez patrzenia na nie i bacznie mi się przyglądają jak ich mijam no aż mrużąc oczy. Ja na nich tak lekko zerkam, szybka analiza sytuacji.
Dwa szczypiory, dresiki drobne może 70kg w ubraniu i 180cm w
źródło: temp_file3489336488027306695
Pobierz

Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
@Camuflash: teoretycznie, zmniejszeniem zasadności hodowli zwierząt. W praktyce, te zwierzęta już są hodowane, więc likwidacja hodowli nie wyglądałaby tak, że krowy i kury są wypuszczane na zielone łąki, gdzie żyją szczęśliwie, a raczej masową utylizacją.
Dodatkowo, przy żniwach też ginie mnóstwo zwierząt, a los zwierzęcia w naturze (ewentualnie poza tymi na szczycie łańcucha) to bycie rozszarpanym żywcem, długa
Z jajkami pewnie chodzi o to jak traktowane są biliony kur, gdzie im się odcina dzioby i siedzą całe życie w klatce 50cm, ale jakby ktoś sobie sam hodował kilka kurek
Nadal uważasz, że krowa w naturalnych warunkach cierpi jak jej się
@666-666: Dzięki za rzeczowe wyjaśnienie mleka i jaj.
A jak to jest z miodem pszczółek?
Kura która nigdy w życiu nie widziała koguta też będzie znosić jajka.
Z kolei krowa dopiero po zaplodnieniu będzie dawać mleko.
@kidi1: sami specjaliści xD