Wpis z mikrobloga

Myślisz, że nie masz wpływu na politykę USA wobec Europy i Ukrainy. Niby tak, ale nie do końca. W Ameryce bardzo dobrze rozumieją głosowanie portfelami i to jest to, co możesz w tej sytuacji zrobić. To zresztą już się dzieje w całej Europie. Ludzie zaczynają bojkotować amerykańskie produkty, a firmy w USA zaczynają to odczuwać. A zatem.

Nie kupuj w McDonald's, KFC, Burger Kingu itp. idź do lokalnej knajpy na schabowego z ziemniakami i surówką, będzie zdrowiej, smaczniej i z korzyścią dla polskiej gospodarki.

Zamiast Coca coli lub pepsi kupże Hoop colę lub inną, a najlepiej to po prostu wodę.

Nie każda morda pasuje do Forda - twoja też nie.
Do tesli tym bardziej.

I starlinka.

Pamiętaj pieronie nie kupuj w Amazonie.

I tak dalej. Oczywiście nie od wszystkiego da się odciąć, ale wiele można ograniczyć. Ciężko byłoby ot tak zrezygnować z googla, YouTube, wielu innych platform streamingowych, Microsoftu itp. ale w innych obszarach presja ma sens i warto korzystać z tego narzędzia.

#oswiadczenie #polska #usa #trump #geopolityka #gospodarka #gielda #pieniadze #ekonomia
pogop - Myślisz, że nie masz wpływu na politykę USA wobec Europy i Ukrainy. Niby tak,...

źródło: temp_file4231626205913211037

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pogop: Google -> Qwant (jeśli chodzi o wyszukiwarkę)
Youtube ciężko, można korzystać z niego przez Invidious
Netflix -> CDA Premium / Torrenty
Microsoft (Windows?) - Linux
  • Odpowiedz
@pogop: a ja tam kupuje co jest najlepsze najtańsze i je-bią mnie te wojenki, każdemu to polecam, z punktu widzenia jednostki te wybory i tam nie mają znaczenia na całościową gospodarkę
  • Odpowiedz
można nie lubić i bojkotować marki z USA i ja to rozumiem, ale kradzież to dalej kradzież i jesteście robakami.

@MatPL1122: Podobno to nie kradzież, bo nikomu nic nie zabierasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jacka Danielsa to akurat latwo zastąpić - rozpuszczalnik, benzyna czy inne tego typu sprawy, tylko pewnie trzeba trochę rozcieńczyć.

@bidzej: Wystarczy kupić szkocką tanią mieszaną.

A co do typa z wpisu to nie rozumiem jak osoba z kraju, który produkuje brandy i inne destylaty tego typu się w ogóle nad tym zastanawia.
  • Odpowiedz