Wpis z mikrobloga

"Podziwiam" ludzi którzy nawet jak ich korpo nie dociska, to sami będą starali się to robić. Rozliczanie czasu co do minuty, żeby być fair wobec firmy, która jak będzie trzeba to cię z dnia na dzień wyrzuci xD

W komentarzu jeszcze przykładowy raport jaki gość dodał.

W biurze w życiu nie spędziłem "8h na obowiązkach pracowniczych", pracując z domu się zdarzyło.

#linkedin #pracazdalna #pracait #programista15k
krzysiek944 - "Podziwiam" ludzi którzy nawet jak ich korpo nie dociska, to sami będą ...

źródło: image

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krzysiek944: a czy jest taki tracker, który zmierzy zaje. bistość tego co zrobiłem w 15 minut i wyliczy ile ta zajebi. stość rozwiązująca konkretny problem jest na rynku wyceniania?

oczywiście, że nie
  • Odpowiedz
@krzysiek944: Podziwiam kazdego kto wierzy, ze firma trackuje czas dla "lepszej organizacji pracy", przerabiane juz w wielu firmach najpierw mowia Ci zebys logowal zgodnie z prawda, a potem wywalaja tych co nie maja nabitych 8h :D A jak na pale nabijasz 8h na jakies gowno to wszystko cacy. Niby programisici tacy inteligetni a daja sie robic w konia juleczka.
  • Odpowiedz
@krzysiek944: podsumujmy, typ robi 8h - na tyle na ile się umówił z firmą, jest w stanie odłożyć na roczną przerwę od pracy i nie boi się szukania potem roboty bo jest na tyle pewny swoich umiejętności

z drugiej strony mamy wykopków: narzekają na obniżanie pensji, boją się każdego dnia o swoją pracę, AI zabiera im robotę, co trzeci nie może znaleźć roboty od kilku miesięcy i zwiastują załamanie rynku
  • Odpowiedz
@krzysiek944: ciekawe czy siedzenie na sraczu tez dolicza jako prywatę XD . Idąc jego logiką to jak w czasie prywatnym pomyslisz o robocie to trzeba wliczać ten czas w prace?
  • Odpowiedz
Koleś ma w opisie 'on career break' czyli albo go wyrzucili albo odszedł z pracy. Jak odszedł to pewnie miał dosyć. Pewnie tego, że każdy dookoła dba o siebie i nie ciśnie jak maszyna ja on.
  • Odpowiedz