Wpis z mikrobloga

1. Kończysz pracę, odbierasz dziecko z przedszkola i jedziesz do domu.
2. W drodze do domu widzisz że jakiś debil w czerwonej Hondzie próbuje wyprzedzić ciężarówkę.
3. Hamujesz żeby wpuścić debila.
4. Debil w Hondzie orientuje się że przed ciężarówką jedzie jeszcze inny samochód i się nie wyrobi.
5. Życie Hondziarza jest najważniejsze wiec wykonuje on manewr PIT na jadącym przed ciężarówką samochodzie.
6. Manewr się udaje, Hondziarz bezpiecznie się chowa a 'zamulaczka' sprzed ciężarówki zostaje zepchnięta na Twój pas.
7. Umierasz Ty razem ze swoim dzieckiem oraz 'zamulaczka' mimo że żadne z was nie popełniło jakiegokolwiek błędu.

Rezultat operacji "czerwona Honda szybsza niż wygląda":
3 trupy

https://www.ratownictwo.opole.pl/2025/02/smiertelny-wypadek-na-dk88-strzelce-opolskie-sieroniowice-nie-zyja-trzy-osoby-w-tym-dziecko/

#polska #wydarzenia #polskiedrogi #wypadek #polscykierowcy #majtczak nr 2
Nutaharion - 1. Kończysz pracę, odbierasz dziecko z przedszkola i jedziesz do domu.
2...

źródło: 45-1

Pobierz
  • 441
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 22
Nie wiem co oznacza "ten mój pokrój". To w ogóle po polsku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cwlmod: to jak nie wiesz, co to oznacza, to po co tego określenia używasz?
Zwykła deklinacja rzeczowników i przymiotników na poziomie szkoły podstawowej: od "twojego pokroju" do "twój pokrój", "mój pokrój", "jego pokrój" itp.

Ale widzę, że mi jednak nie pokażesz tego fragmentu, gdzie Cię rzekomo
xfin - >Nie wiem co oznacza "ten mój pokrój". To w ogóle po polsku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cwl...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Jak zwykle są dwie skrajne postawy - nie wyprzedzać w ogóle, kto jedzie powoli ten...

Ja dzisiaj wyprzedziłem takiego gościa co jechał za wolno. Nie zrobiłbym tego, gdybym nie miał przestrzeni wolnej na >100 metrów, by mieć 100% możliwość przejazdu. Nie wbijam się na chama między tiry i samochody, jak jest trochę niebezpiecznie. W drodze poza miastem / obszarem zabudowanym, zawsze jeźdżę trochę szybciej, bo wszyscy jeżdżą trochę szybciej (policja też), bo
  • Odpowiedz
6. Manewr się udaje, Hondziarz bezpiecznie się chowa a 'zamulaczka' sprzed ciężarówki zostaje zepchnięta na Twój pas.

@Nutaharion:
Czy bezpiecznie, chyba jednak uderzył w Seata?
No i w sumie nie wiem co ma do tego ciągłe wypominanie marki auta? Wszystkie marki wyprzedzają, no może poza Fiatem XD
  • Odpowiedz
Ale widzę, że mi jednak nie pokażesz tego fragmentu, gdzie Cię rzekomo obrażam i szybciutko zmieniasz temat ¯\(ツ)/¯

@xfin: Ja po prostu nie będę kopał się z koniem i wytykam ci braki wiedzy w języku polskim xD

Odnosiłem się do całości tego co piszesz, a skoro mnie zaatakowałeś bez odniesienia się do tematu dyskusji to jesteś taki sam jak reszta typowych hejterków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
chłopie kolejna żyłka ci pęknie spokojnie piracie. Kiedyś znajdzie się i drzewo na ciebie. Już pewnie czeka.

@markus666: Najpierw ty zginąłbyś ze sto razy zanim mi się coś stanie xD
  • Odpowiedz
nie bądź dla siebie aż tak surowy, nawet ja cię tak nie nazwałem

@FuriousViking: Hehe nie ze mną te numery prymitywie. Wracaj do swoich kolegów na magazyn pojedynkować się na epitety xD
  • Odpowiedz
  • 38
Ja po prostu nie będę kopał się z koniem i wytykam ci braki wiedzy w języku polskim xD

@cwlmod: ciekawe zatem dlaczego na banalną i poprawną deklinację reagujesz jakbyś to pierwszy raz na oczy widział? ( ͡º ͜ʖ͡º)

To chyba kolejny raz ten przypadek kiedy wydaje Ci się, że masz rację...
I masz rację! Wydaje Ci się ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
często sugerowana prędkość jest za wolna i lekką ręką można jechać ciut szybciej

@MajorKusiol: Miernoty drogowe tego nie zrozumieją. Dla normalnych kierowców limity są właśnie prędkością sugerowaną, którą się trochę przekracza.
  • Odpowiedz
Miernoty drogowe tego nie zrozumieją. Dla normalnych kierowców limity są właśnie prędkością sugerowaną, którą się trochę przekracza.

Odpowiedz

@cwlmod: No a jak tam tatuś miernota? Mówisz do niego per tato czy miernoto drogowa, Karolku?
  • Odpowiedz
@Nutaharion: abstrahując od debila w hondzie. Jak to możliwe, ze wszystkie te osoby zginęły? Czy nie miały zapiętych pasów? Auta wyglądają na nowe co kojarzy mi się z dużym bezpieczeństwem i dość dużą przeżywalnością.

Moja teoria jest taka, że przez to że gość najechał babce na tył nikt nie hamował co sprawiło, ze wypadek był z pełnym impetem. Ciekawią mnie obecnie statystyki przeżywalności. Słyszałem że Volvo chciało, żeby nikt nie
  • Odpowiedz
@Nutaharion: Jak człowiek na 50tce jedzie 50 to małpiego rozumu dostają, mam taką drogę koło rodziców. Tiry p----------ą po 90 w zimie w rowie kilku zawsze. Droga taka pofalowana koleinami. Osobówki to 100+ czasami lecą.

Wyprzedzanie na trzeciego, siedzenie na zderzaku etc to norma jak jedziesz tam przepisowo.
  • Odpowiedz
W drodze poza miastem / obszarem zabudowanym, zawsze jeźdżę trochę szybciej, bo wszyscy jeżdżą trochę szybciej (policja też), bo często sugerowana prędkość jest za wolna i lekką ręką można jechać ciut szybciej. O ile pozwolą mi warunki pogodowe, stan techniczny auta oraz ilość samochodów na drodze. Nie uważam, że robię coś złego.

Spoko. A ja jeżdżę wolniej niż limit. I nie to, że nie uważam, że robię coś złego co po prostu nie
  • Odpowiedz