Wpis z mikrobloga

Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W sensie młoda dziewczyna obsługująca wóz asenizacyjny. Swój własny.

Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty na JDG ale i tak jej wychodzi dużo lepiej w porównaniu z poprzednią robotą.

Szanuje w opór takich ludzi
#pracbaza #rozowepaski #niewiemjaktootagowac
thorgoth - Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W se...

źródło: jdb3etawmwib1

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Morf ona już to dawno w podatkach zwróciła, państwo i tak jest dużo do przodu. Przynajmniej nie siedzi na zasiłku tylko robi i jest odpowiedzialna, a ty co palcem w wykop klikasz tylko toksyku xD
  • Odpowiedz
Na otwarcie firmy można dostać dofinansowanie z urzędu pracy, które jest bezzwrotne. Sam tak firmę otworzyłem

@Wollier: to jest nic. Największym hitem jest bon na przesiedlenie - 10k do ręki, z którego często korzystają młodzi lekarze xD

1. Kończysz studia i staż podyplomowy, dostajesz się na rezydenturę
2. Meldujesz się u rodziców lub babci - byle było daleko od szpitala gdzie będziesz
  • Odpowiedz
to w Polsce są tak zacofane miejsca gdzie nie ma kanalizacji?

no prawie połowa kraju xd tylko 54% budynków mieszkalnych jest podłączonych do kanalizacji

sa, kuzyn, stryj, sami szamba pod domem maja

@0suchy0; @ScisleTajnyLogin; @RudyZibi: Mało tego - tam gdzie są szamba i trzeba je opróżniać, bywa, że się czeka 1-2 tygodnie od zamówienia na szambiarkę, bo tacy obłożeni robotą są. Kto ma dupę, ten sra
  • Odpowiedz
  • 32
to w Polsce są tak zacofane miejsca gdzie nie ma kanalizacji?

@RudyZibi: mieszkam w lesie. Parcela po starej leśniczowce. Do wsi mam półtora kilometra.

Nie ubolewam. Mieszkałem w Dublinie, mieszkałem w Warszawie, do miasta nigdy nie wrócę ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
raz jak zobaczyłem taka sarenkę jak cofała wielką śmieciarką, a potem wywijała tymi kubłami to mi erekcja prawie spodnie rozerwała

@D00D00: sha nie cofa, rozpiepszajo te samochody tylko XDDD znam ja takie, a to na krawężnik najedzie i rozpiepszy opone a to w cos przypiepszy. Takiej to taczke dać max do prowadzenia XD
  • Odpowiedz
@thorgoth: Nic nowego pełno teraz Krakerek czy to na gabarytach czy zwykły transport międzynarodowy, to samo na wsi zamiast siedzieć na tinderku i szukać frajera to same gospodarkę prowadzą z jakoś tam pomocą ojca lub kogoś z rodziny
  • Odpowiedz
ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu

@thorgoth: @PrzegrywWegetacjaTakaSytuacja: U mnie w okolicy szambiarz bierze 250 zł na przejechanie ledwo kilku kilometrów, więc jestem w stanie w to uwierzyć. Plus tak sobie niedawno prawo zaklepali, że dwóch-trzech sąsiadów nie może robić wspólnej zrzuty i każdy osobno ma mieć kwit. Rąbią hajs jak leci i nie ma zmiłuj, a reszta z--------a w ciężkiej pracy
  • Odpowiedz