Aktywne Wpisy

Kostor95 +29
Jak ja nie lubię tego uczucia niepewności przed zakupem czegokolwiek na lata, to pojęcia nie macie. Spamie postami i dopytuje po dwa razy o różnorakie rzeczy, żeby mieć pewność, a filmików i recenzji to z 5 godzin obejrzałem.
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim

źródło: IMG_0233
Pobierz
Arbuzlele +284
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty na JDG ale i tak jej wychodzi dużo lepiej w porównaniu z poprzednią robotą.
Szanuje w opór takich ludzi
#pracbaza #rozowepaski #niewiemjaktootagowac
źródło: jdb3etawmwib1
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Ja wiem, że sobie nie mogę nic zarzucić, otworzyłem firmę prawie 7 lat temu i do dzisiaj jeszcze część sprzętu używam na robotach.
7 lat temu, to niemało podatków, c'nie?
Wiadomo, na etacie też bym płacił podatki, ale nie tyle, bo w życiu bym nie ogarnął takich obrotów.
I okej, czy bez dotacji nie założyłbym firmy? Założyłbym, ale start miałbym o wiele trudniejszy.
@thorgoth: na działalnosc z PUP 30k max, chyba ze wzięła cos z UE to wtedy wincej.
@arturek98c: Tak samo jak nie można kręcić karuzeli vatowskich a ludzie to robią XD chollera
@Nojakotako: hmn.. większość obecnych "milionerów" zaczynała w czasach, gdy nie było dotacji, niskiego zusu i "wakacji zusowskich".
Czy to uczciwy układ? Musiałbyś zobaczyć ile z tych firemek pada zaraz po wymaganym okresie (6m-cy? rok?)?
Myślę, że jesteś tak ogarniętym gościem, że byś dał radę bez dotacji rozkręcić swój biznes dokładnie tak samo, tylko byś musiał kredyt spłacić bankowi a nie w podatkach. Odsetki są
@arturek98c: Nie, wcześniej to poszło w drugą skrajną stronę gdzie każdy dawał po 10-20 zł i typ wypompował 5-6 posesji, bo jak już przyjechał, to po co miał jeździć w tę i z powrotem xD Bardziej się takie sprawy załatwiało na gębę. Straszny rygor się teraz z tym zrobił ale jakoś się nie dziwię.
U mnie tak jest