Wpis z mikrobloga

Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W sensie młoda dziewczyna obsługująca wóz asenizacyjny. Swój własny.

Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty na JDG ale i tak jej wychodzi dużo lepiej w porównaniu z poprzednią robotą.

Szanuje w opór takich ludzi
#pracbaza #rozowepaski #niewiemjaktootagowac
thorgoth - Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W se...

źródło: jdb3etawmwib1

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 16
Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła,

ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu

Szanuje w opór takich ludzi

@thorgoth: w sensie że oddała już państwu to całe dofinansowanie skoro zaczęła zarabiać hajs?
  • Odpowiedz
@thorgoth: Fajna, budująca historia, a przyjdzie taki @Morf i psuje odbiór :)
Kochany, tak działa gospodarka - czasem warto dać komuś 'wędkę' by w podatkach taką dotację spłacał.
Sam korzystałem, dostałem kolo 20k, teraz zdarzają się miesiące, że w samym vacie połowe tego oddaje państwu. Czy to nie jest uczciwy układ?
  • Odpowiedz
  • 21
oddaje co miesiac

@Leniek: ta....

- tyle samo co ludzie którzy żadnego dofinansowania nie dostali
- o wiele mniej niż dowolna osoba na etacie (a w szczególności taka co zarabia ~15k)
  • Odpowiedz
@Morf: od dawna jest dofinansowanie na zalozenie i rozwoj firmy.
Nie bardzo wiem o co sie czepiasz.
Nawet na dzialnosci typoow "umyslowe" masz takie same dodatki.
  • Odpowiedz
- tyle samo co ludzie którzy żadnego dofinansowania nie dostali

- o wiele mniej niż dowolna osoba na etacie (a w szczególności taka co zarabia ~15k)

@Morf: a to spoko, można było nie dać tych kilku groszy dofinansowania, co prawda nie byłoby ani podatkó, ani składek, za to kolejna kasjerka bez perspektyw.

Morf, nie bierz się za biznes, bo ciebie zmiecie z planszy.
  • Odpowiedz