Aktywne Wpisy

MrGreeny +125
Jak tam ? Boli głowa po piątkowym melo ? Nawet mi was nie szkoda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
anteniarz +54
Zobaczcie. Jakaś hurtownia we Wrocławiu. Cały dzień pracowałem na nowym budynku i patrzyłem na tę hurtownię. Zobaczcie jak trzymają artykuły spożywcze na słońcu. Chyba nie powinno tak być? Mają za mały magazyn? Trzeba dzwonić na policję, sanepid? #wykopefekt

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty na JDG ale i tak jej wychodzi dużo lepiej w porównaniu z poprzednią robotą.
Szanuje w opór takich ludzi
#pracbaza #rozowepaski #niewiemjaktootagowac
źródło: jdb3etawmwib1
Pobierz@thorgoth:
@thorgoth: w sensie że oddała już państwu to całe dofinansowanie skoro zaczęła zarabiać hajs?
Kochany, tak działa gospodarka - czasem warto dać komuś 'wędkę' by w podatkach taką dotację spłacał.
Sam korzystałem, dostałem kolo 20k, teraz zdarzają się miesiące, że w samym vacie połowe tego oddaje państwu. Czy to nie jest uczciwy układ?
Komentarz usunięty przez moderatora
@Leniek: ta....
- tyle samo co ludzie którzy żadnego dofinansowania nie dostali
- o wiele mniej niż dowolna osoba na etacie (a w szczególności taka co zarabia ~15k)
U mnie na wsi kanalizację w 2004 robili
Nie bardzo wiem o co sie czepiasz.
Nawet na dzialnosci typoow "umyslowe" masz takie same dodatki.
@Morf: a to spoko, można było nie dać tych kilku groszy dofinansowania, co prawda nie byłoby ani podatkó, ani składek, za to kolejna kasjerka bez perspektyw.
Morf, nie bierz się za biznes, bo ciebie zmiecie z planszy.