Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +230
Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F
Pobierz
Boss86 +177
Jedno z moich marzeń spełnione, zawsze chciałem mieć tego bydlaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Renault Espace 2.0 T + LPG ( ͡° ͜ʖ ͡°) #motoryzacja
Renault Espace 2.0 T + LPG ( ͡° ͜ʖ ͡°) #motoryzacja
źródło: espace
Pobierz

Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty na JDG ale i tak jej wychodzi dużo lepiej w porównaniu z poprzednią robotą.
Szanuje w opór takich ludzi
#pracbaza #rozowepaski #niewiemjaktootagowac
źródło: jdb3etawmwib1
PobierzWspaniała historia, szkoda że dofinansowania nie dajemy pracującym a przy robieniu D z pup za "darmo" w przerażającej większości wypadków podpisujesz umowę o pracę na jakiś tam czas a nie idziesz na własną działalność.
Fajnie że mogłem się dziewczynie dorzucić do biznesu.
@Wollier @Nojakotako
A u was też warunkiem otrzymania dofinansowania czy tam "groszy" było bycie bezrobotnym przez kilka miesięcy?
Jeśli tak to dostrzegacie pewną niesprawiedliwość co
@Filipterka25: Można było nie zabierać tych 40% pieniędzy obywatelowi (licząc zgodnie z metodologią dnia wolności podatkowej, to nawet 49%)
@arturek98c: Albo nie chce ogarniać, bo chce zarobić. Zawsze się tłumaczy tym, że nie pojedzie na sąsiednią działkę bo musi mieć zgłoszenie w biurze i nikomu z doskoku nie będzie wypompowywał. Że to nie jego wina że ma mieć płacone 250zł od łebka, bo ma nad sobą smutnych panów z gminy i księgowych z oczyszczalni, że 'tamte czasy' się skończyły.
Z prawo jazdy z UP na ciężarówki, uprawnieni etc jest taki myk, że kurs zrobisz, ale musisz przynieść papier że ktoś
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@PrzegrywWegetacjaTakaSytuacja: nie jeździ dużo więcej (jeżeli masz na myśli 10-12h) bo to samochód ciężarowy i ma albo przynajmniej powinien mieć tachograf. Chyba że oszukuje na tacho no to jest zwykłym szczurem kryminalistą i należy mu się dojazd od kapitana państwo po same kule XD
@Qnioo: Oprócz tego możesz się starać o poręczenie z którejś instytucji publicznej na kredyt.
Z drugiej strony, znam poza sobą jeszcze 3 inne osoby, z mojej branży, które dotacje zgarnęły i nadal mają swoje działalności - zupełnie spoko
Przekalkulujcie sobie chociaż ile wody najpierw zlewacie pod prysznicem prościutko