Wpis z mikrobloga

Nawet bardzo zniszczona podłoga drewniana może zyskać drugie życie. Wystarczy wezwać fachowca jak ja lub spróbować samodzielnie. Zniszczona mozaika z ipelapacho została wycyklinowana i zabezpieczona olejem. Dużo satysfakcji mam.z realizacji takich zleceń.

#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem #budownictwo #budowadomu
Lowca90 - Nawet bardzo zniszczona podłoga drewniana może zyskać drugie życie. Wystarc...

źródło: temp_file3127976420062923930

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lowca90: trochę za dużo prostych linii. Nie ma żadnego przełamania i jest trochę męczące dla wzroku.
Drewno i jakość wykonania są naprawdę dobre ale wzorek jest dość mehh.
  • Odpowiedz
  • 14
@Lowca90 ostatnio na jednej z grup na FB ktoś podobna podłogę oferował do samodzielnego, nieodpłatnego demontażu, bo karyna chciała panele z promocji położyć. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Neocaridina Taką mozaike można ułożyć w dwa sposoby albo tak regularnie co wygląda rzeczywiście średnio lub na dziko gdzie każdy paluszek jest położony nieregularnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 16
@cycun oczywiście, że można. Odcienie drewna zmieniają różne rodzaje lakierów jakie można zastosować albo całkowicie zmienić kolor poprzez zastosowanie olejowosków lub olei barwiących. Wielu ludzi ma traumę do prlowskich jodełek z parkietu bo pomarańczowe, bo brzydkie i złe wyglądają w dzisiejszych czasach. A wystarczy wycyklinować i dać odpowiednie lakiery i mamy piękna jasna dębową podłogę.
Lowca90 - @cycun oczywiście, że można. Odcienie drewna zmieniają różne rodzaje lakier...

źródło: temp_file2452927282844573611

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lowca90 na rozwalone i odklejone od lepiku płytki parkietu to nie ma mocnych pewnie? Zmieszczę się w 10 tys. zł czy bardziej opłaca się panele kłaść?
Parkiet to tak ok 20 m2.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@dymaczdusz na wszystko jest sposób. Parkiet na lepiku ruszający się można podkleić przed szlifem wpuszczając np chemolan b strzykawkami. Robiłem tak wielokrotnie i niejednego trupka udało się przywrócić do życia.

W tej kwocie śmiało zrobisz też nową drewniana podłogę
  • Odpowiedz
@Lowca90 wiem, ale moje płytki można normalnie wyciągnąć ręka, bo się po prostu rozlazły. Tu nie chodzi o lekkie dygotanie. Do tego aby je ułożyć równo i aby nie było szczelin, jak dla mnie trzeba cały parkiet rwać
Podłoga ok 20 lat temu była cyklinowanie i pyłem były wypełnianie szczeliny. Zastosowany lakier 3x i oczywiście podkład. Wszystko wytrzymało właśnie niecałe 20 lat.
  • Odpowiedz
@Lowca90: ile taka przyjemność mniej więcej kosztuje?

Da się wyrównać nierówności w podłodze? Mam starą, skrzypiącą i krzywą w niektórych miejscach deskę baltonowską.
  • Odpowiedz