Wpis z mikrobloga

@Malenaa a w jaki sposób zmieniono przepisy? Bo nie broniąc ich, to teraz biorąc ekwiwalent auta, które pięć lat temu kosztowało 500tys zapłaci się właśnie 700. U nas w firmie auta po ostatniej wymianie były 20-30% droższe, za to już wyrażnie gorzej wyposażone. Gdyby składali nową flotę z tymi samymi założeniami i w tej samej kasie to by trzeba było ściąć połowę zakupów.
  • Odpowiedz
  • 3
@ipkis123 No to może trzeba znaleźć pieniądze na lepsze wypłaty dla urzędników. Może warto zautomatyzować część procedur, wywalić dyrektorów od parzenia kawy? Tylko do tego trzeba zatrudnić we władzach ludzi kompetentnych, a nie Grażynki z partyjnego nadania.
  • Odpowiedz
@Malenaa: żeby zbliżyć się do minimalnej oszacowanej kwoty rozkradzionej przez pis, trzeba kupić 387 tysięcy takich samochodów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Trzeba mieć naprawdę niskie IQ żeby uważać, że prezes jednej z największych firm nie ma prawa jeździć limuzyną xD

@cwlmod: to co powiesz o IQ kogoś, kto nawet nie zrozumiał, że ten prezes dosłownie nie miał do tego prawa przez wewnętrzne przepisy dotyczące rażącej niegospodarności, ale je zmienili ( ͡° ͜ʖ ͡°) jednocyfrowe IQ to max
  • Odpowiedz
A mnie jako wyborcy KO jednak to boli.

@loczyn:

A ja nawet nie wiem, czy ci, którzy go bronią, to oglądają się na politykę. Może tak, a może jest to przejaw homo sovieticusa? Może jedno i
  • Odpowiedz