Wpis z mikrobloga

• 1
@cwlmod jasne, ale rozumiem że zmiana przepisów tylko dlatego żeby wziął auto za 750 a nie 500k jest git? Daj szerszy przekaz dnia bo nie wyrabiasz

@KOLEGAMAMY:

Ta zmiana przepisów i te auta im się po prostu należały
  • Odpowiedz
@Malenaa co za banda, jak chcą nowe co ma sens bo ma jeździć i się nie psuć to nie mogą skody albo daci jakieś? Co wymaga żeby to była limuzyna. Jak to prawda chłop powinnien odrazu do dymisji i najlepiej z leasingiem do opłacanie za swoje :D
  • Odpowiedz
Cieszę się że je zmienili. Nie widze problemu.

@cwlmod: a ja widzę, bo nie ma najmniejszego usprawiedliwienia na ten wydatek. Komfortowa limuzyna jest tak samo za 300k, 750k to już bachanalia. To nie Gazprom, tylko PGE. Jak chce do Dubaju to kierunek zna.
  • Odpowiedz
@F1A2Z3A4 premium zawsze było drogie i patrz
cena 2025(nie ma jeszcze nowej generacji więc to lift) od 483k a premiera w październiku 2017 od 409k - https://www.audi.pl/pl/swiat-audi/aktualnosci/2017/10/layer/poczatek-sprzedazy-nowego-audi-a8/

Ciężko takie archiwalne dane znaleźć. Zdrożała podstawa o 74k w ponad 7 lat, 10 rocznie. Do tego trzeba dodać że przez ten czas unia powymyślala nowe systemy obowiązkowe i inne cuda, to premium procentowo zdrożało raptem o kilkanaście procent w ponad 7 lat, klasa
  • Odpowiedz
@wezsepigulke to a4/a6 a poza tym u nas też biorą bmw bo uwaga, jak był przetarg kilka lat temu na mocniejsze auta dla policji(grupa speed między innymi) to wyszło że tandeta od skody miała tak p------a cenę że bmw które jest kilka poziomów wyżej jest tańsze xD
Niemcy to wiadomo, też inaczej i wspierają swoje niemieckie marki a nie farbowane niemieckie jak skoda. Tam jest pełno BMW i mercedesow na każdym
  • Odpowiedz
@Malenaa ale trzeba być biedakiem, żeby się oburzać na takie coś xD jakby kupił sobie to burmistrz miasta powiatowego, to bym jeszcze zrozumiał, ale PGE to jedna z najważniejszych firm w całym kraju. Właśnie dlatego ludzie naprawdę ogarnięci i kompetentni srają na politykę i wszystko gdzie jest eksponowane politycznie stanowisko. We własnej malutkiej firmie zarabiam więcej niż prezydent i nie muszę się z plebsem szarpać o każdy grosz jak będę miał
  • Odpowiedz
Bo za biedny jesteś. Prezes wielkiej firmy ma prawo i powinien jeździć limuzyną dla prezesa xD

@cwlmod: nie, mnie akurat nawet stać, tylko różnicą jest taka że ja kupuję za swoje. Jak jesteś takim gigacuckiem ze lubisz jak obcy daddy kupuje limuzyny za twoje, to już twoje parafilie, ale nie powinny się przekładać na budżet ssp.
  • Odpowiedz
@Wap30: Nic nie poradzę żeś tak ciemny, że nie rozumiesz, że prezes wielkiej firmy musi jeździć reprezentacyjnym samochodem xD

Wreszcie nie jeźdźi jak plebs w skodzie superb xD
  • Odpowiedz
Nic nie poradzę żeś tak ciemny, że nie rozumiesz, że prezes wielkiej firmy musi jeździć

@cwlmod: masz całkowitą rację - nie poradzisz, bo nie potrafisz sformułować jednego poprawnego argumentu. Kto jest w takim układzie ciemny - mogę podpowiedzieć, ale może uda ci się to zrozumieć.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner No ale ktoś mu odmawia nowej skody? Albo Dacii? Ty masz nierówno pod sufitem skoro piastuje publiczne stanowisko a publiczne wydatki są mocno powyżej poziomu ( rekordowe zadłużenie) to ostatnie co powinnien robić kupować drogie limuzyny, wydaje mi się że do zarządzaniu spółką nie trzeba mieć drogich limuzyn, chyba że coś przegapiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
  • Odpowiedz
@unknown_famous ty chory umysłowo jesteś? XD załóżmy, że masz kwalifikacje do zasiadania na stanowisku prezesa PGE, ale dowiadujesz się, że pensja będzie 30k i dacia duster, bo się plebs oburzy XD co wtedy robisz? Ja zawijam kitę i idę do normalnej spółki gdzie się nie w-------a państwo z butami. Biorę 300k miesięcznie, a do dyspozycji mam S-klase z szoferem. I nikt się nie dziwi. Potem kwik, że w państwowych spółkach siedzą
  • Odpowiedz