Wpis z mikrobloga

Czesc, mam pewien problem ze współpracownikiem u mnie w zespole. Na jednym ze spotkań pare dni temu przerwał mi mówiąc cytuje "nie zesraj się" w momencie jak wtrąciłem w jego wypowiedź, że nie ma racji i mam lepsze rozwiązanie. Poza tą chamską odzywką zauważyłem, że często się świeci w komunikatorze na "zaraz wracam" co sugeruje że nie ma go przy komputerze, wręcz według notatki którą prowadzę nie ma go po 1-2h dziennie przy komputerze. Poza tym wprowadza negatywną atmosferę w zespole ponieważ zawyża często estymacje często prostych zadań, a innym razem proste zadania przeciąga na 2-3 dni kiedy bez problemu z takim zadaniem można się uporać w jeden dzień. Ostatnio też zasugerował mi dość wprost abym się nie pojawiał na wigilii pracowej bo mi w-------i. Myślicie iść z tym do swojego managera czy do działu HR? Nie wiem co robic z tym człowiekiem i jego podejściem do pracy. #programista15k #programowanie #korposwiat
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stary_grat: po prostu się nie zesraj i nie idz na wigilię.

Moja matka miała w pracy taka laske co po ojcu SBku robiła notatki kto kiedy wychodzi na jak długo, jak często pali p-------y itd. Zebrała to w jedną wielką książkę i po kilku latach zaniosła do kierowniczki, a kierowniczka jej powiedziała że jest p----------a.
  • Odpowiedz
wręcz według notatki którą prowadzę nie ma go po 1-2h dziennie przy komputerze

@stary_grat: czyli chcesz powiedzieć że z--------a po 6-7h dziennie i masz o to pretensje?
  • Odpowiedz
  • 3
@some_ONE: a czy czasem nie mamy w umowie zapisanego wymiaru 160h miesięcznie co daje 8h dziennie? Jak podpisałeś taką umowę to się z niej wywiązuj. jesz obiad w pracy? to odrabiasz to i zostajesz odpowiednio dłużej po pracy, ja nie mówie, ze nie można odejść na 5 min od komputera, ale bądźmy poważni
  • Odpowiedz
@stary_grat przerwa na obiad jest w KP, przerwa 5 minut co godzinę też jest w KP, dwa na dziesięć, bo odpisałem

@some_ONE: a czy czasem nie mamy w umowie zapisanego wymiaru 160h miesięcznie co daje 8h dziennie? Jak podpisałeś taką umowę to się z niej wywiązuj. jesz obiad w pracy? to odrabiasz to i zostajesz odpowiednio dłużej po pracy, ja nie mówie, ze nie można odejść na 5 min
  • Odpowiedz
  • 0
@podjad3k: sorry ale bzdury wypisujesz. przerwa obiadowa jest zależna od pracodawcy, nie słyszałem aby u nas takie coś było, poza tym to godzinna przerwa nie wliczajaca się do czasu pracy. 5 min co godzine to też lekka przesada ale ok
  • Odpowiedz
@stary_grat oczywiście że jak ma na umowie 160h godzin to ma tyle pracować. Już dwóch dewów u mnie robiło pikaczu fejs zaskoczonych że 8 godzin pracy to jest 8 godzin pracy. Ja naprawdę nie mam problemu z tym że ktoś pracuje na 3/4 etatu i to sobie rozkłada na 6 godzin dziennie zamiast 8, proszę bardzo, ale nie będę płacić typkom na b2b 150 - 200 zł za godzinę za robienie
  • Odpowiedz
a czy czasem nie mamy w umowie zapisanego wymiaru 160h miesięcznie co daje 8h dziennie? Jak podpisałeś taką umowę to się z niej wywiązuj. jesz obiad w pracy? to odrabiasz to i zostajesz odpowiednio dłużej po pracy, ja nie mówie, ze nie można odejść na 5 min od komputera, ale bądźmy poważni

@stary_grat: Ten Twoj kolega podpisywal umowe z Toba czy z pracodawca?
  • Odpowiedz