Wpis z mikrobloga

Czesc, mam pewien problem ze współpracownikiem u mnie w zespole. Na jednym ze spotkań pare dni temu przerwał mi mówiąc cytuje "nie zesraj się" w momencie jak wtrąciłem w jego wypowiedź, że nie ma racji i mam lepsze rozwiązanie. Poza tą chamską odzywką zauważyłem, że często się świeci w komunikatorze na "zaraz wracam" co sugeruje że nie ma go przy komputerze, wręcz według notatki którą prowadzę nie ma go po 1-2h dziennie przy komputerze. Poza tym wprowadza negatywną atmosferę w zespole ponieważ zawyża często estymacje często prostych zadań, a innym razem proste zadania przeciąga na 2-3 dni kiedy bez problemu z takim zadaniem można się uporać w jeden dzień. Ostatnio też zasugerował mi dość wprost abym się nie pojawiał na wigilii pracowej bo mi w-------i. Myślicie iść z tym do swojego managera czy do działu HR? Nie wiem co robic z tym człowiekiem i jego podejściem do pracy. #programista15k #programowanie #korposwiat
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ostatnio też zasugerował mi dość wprost abym się nie pojawiał na wigilii pracowej bo mi w-------i.

@stary_grat: powiedział to, co pozostali myślą

• Odpowiedz
a czy czasem nie mamy w umowie zapisanego wymiaru 160h miesięcznie co daje 8h dziennie? Jak podpisałeś taką umowę to się z niej wywiązuj. jesz obiad w pracy? to odrabiasz to i zostajesz odpowiednio dłużej po pracy, ja nie mówie, ze nie można odejść na 5 min od komputera, ale bądźmy poważni

@stary_grat: 2/10 bo odpisałem niewolniku
  • Odpowiedz
5 min co godzine to też lekka przesada ale ok

@stary_grat: Zostałeś zaznajomiony z przepisami BHP pracy na twoim stanowisku? Praca przy komputerze wymaga 5 minutowej przerwy co godzinę. I to nie jest twój przywilej, a obowiązek higieny pracy.
  • Odpowiedz
przerwa obiadowa jest zależna od pracodawcy, nie słyszałem aby u nas takie coś było

5 min co godzine to też lekka przesada ale ok

@stary_grat: po tych dwóch wypowiedziach już mozna stwierdzić, że nie znasz podstawowych praw pracownika z KP xD
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: a nie uważasz, że lepszym i bardziej efektywnym w dodatku motywującym pracowników do szybszej pracy rozwiązaniem jest założenie, że mają zrobić swoją robotę a nie wysiadywać dupogodziny i specjalnie przedłużać swoją pracę byle godziny się zgadzały? Jeśli niektórzy robią swoją robotę szybciej, bardziej efektywnie i więcej niż inni to właściwie co ci przeszkadza, że szybciej będą mieć wolne jeśli zrobili wszystko co było założone? Chyba że mają być za
  • Odpowiedz
@ang-xvoi: Jasne, że tak uważam i takiego pracownika, który jest ambitny, chce robić rzeczy szybciej, żeby mieć wolne szybciej to bym przyjął z pocałowaniem ręki i chetnie bym go nawet zatrudnił na pół etatu za podwójną stawkę, żeby chłopak miał nawet formalnie bez kombinowania dużo wolnego czasu za te same pieniądze. Tylko takich to ze świecą szukać

Bo w praktyce to wygląda tak, że gościu ci nawija makaron na uszy
  • Odpowiedz