Czesc, mam pewien problem ze współpracownikiem u mnie w zespole. Na jednym ze spotkań pare dni temu przerwał mi mówiąc cytuje "nie zesraj się" w momencie jak wtrąciłem w jego wypowiedź, że nie ma racji i mam lepsze rozwiązanie. Poza tą chamską odzywką zauważyłem, że często się świeci w komunikatorze na "zaraz wracam" co sugeruje że nie ma go przy komputerze, wręcz według notatki którą prowadzę nie ma go po 1-2h dziennie przy komputerze. Poza tym wprowadza negatywną atmosferę w zespole ponieważ zawyża często estymacje często prostych zadań, a innym razem proste zadania przeciąga na 2-3 dni kiedy bez problemu z takim zadaniem można się uporać w jeden dzień. Ostatnio też zasugerował mi dość wprost abym się nie pojawiał na wigilii pracowej bo mi w-------i. Myślicie iść z tym do swojego managera czy do działu HR? Nie wiem co robic z tym człowiekiem i jego podejściem do pracy. #programista15k #programowanie #korposwiat
@Pasterz30: W pompce mam czy to zarzutka... ktoś jest bądź znajdzie się kiedyś w opisywanej sytuacji i wtedy przywoła niektóre odpowiedzi... A napisanie jednego zdania na wypoczku to dla mnie nie wysiłek
@stary_grat jestem przekonany, że Ty poświęcasz godzinę czasu pracy dziennie na kontrolowanie typiarza i zastanawianie się jak go zniszczyć. Nie zesraj się i rób swoje.
na UOP to przysługuje przerwa przy każdej godzinie używania ekranu, do tego jest to "aż" więc 40 minut dziennie wliczone do czasu pracy! Na obiad jest 15 minut przerwy (w czasie pracy), w ciągu 8 godzin pracy.
Kolega na UOP ma więc gwarantowane ustawą 55 minut
@goromadska: tak w zasadzie, to jest 5 minut po każdej godzinie pracy, więc odejmując pierwszą jest dodatkowo 35 minut przerwy, razem 50
Na b2b nie rozliczasz czasu pracy jak na UoP. Nie musisz pracować od do. Masz zrealizować określoną ilość zadań, lub być dostępnym przez określoną ilość czasu w ujęciu całego okresu. To co sugerujesz to konieczność p---------a kary pracodawcy za scieme z umowami.
@goromadska: tak w zasadzie, to jest 5 minut po każdej godzinie pracy, więc odejmując pierwszą jest dodatkowo 35 minut przerwy, razem 50
"Zasugerował mi wprost" :)
Przyznaj się, rudy jesteś?
źródło: image
Pobierz@stary_grat: xddddddddddd
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@stary_grat: raczej solo na parkingu to jedyna możliwość w tej sytuacji
@stary_grat:
Nie pojawiaj się na wigilii pracowej.
XDDD
źródło: fetchimage
PobierzTo co sugerujesz to konieczność p---------a kary pracodawcy za scieme z umowami.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora