Aktywne Wpisy

yogmean +176
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

IntruderXXL +109
Trochę przesadziłem z tą formą, no ale cóż płakać nie będę lol #chwalesie
#chudnijzwykopem #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #sport #pokazforme #dieta
#chudnijzwykopem #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #sport #pokazforme #dieta
źródło: Łapa
Pobierz

Czy powinniśmy współczuć osobom, które nie mogą znaleźć pracy w IT po studiach/szkoleniu/czymkolwiek innym, bo uwierzyły w mit łatwego wejścia do branży?
źródło: image
PobierzMa pecha. Nie dość że trafił na kryzys to jeszcze w najbardziej u nas dotkniętej branży.
@JamesJoyce: no właśnie dlatego, że nawet ich nie znam, więc mam ich w dupie
A teraz mamy tłum "seniorów" z 3 lata expa, którzy płaczą, że najprostsze zadania z DSA to za trudne są.
@JamesJoyce: jeden był mój ulubiony ananasek. Podobno 2 lata doświadczenia (!) w stacku w którym pracował ze mną. Gość nagminnie nie potrafił rzeczy o skali skomplikowania i trudności np. sprawdzić wersji pythona w CLI czy przesłać odpowiedniego klucza do SSH. No ale to jeszcze można przymknąć oko, bo ja też w nocy o północy nie powiem. Problem pojawiał się w tym że nie umiał sobie rozwiązania
@andrej2: To jak typ przeszedł rozmowę techniczną z programowania? Ja jak wysyłam na AI to od razu beka, że nic nie wiem i czego tu szukam w ogóle. A jak coś w swojej działce szukam, czyli ryzyko, nie programowanie, to pytania z wielowątkowości i distributed systems.
@cyk21: to było kilka lat temu jak koniunktura w IT była inna i nie można było przebierać. Na rozmowie wypadł średnio ale akceptowalnie. Oczywiście był przyczynkiem do wprowadzenia zmian w procesie. Po prostu nikt nie zakładał że o takie rzeczy trzeba pytać ludzi z doświadczeniem. ¯\(ツ)/¯
Ostatnio typ co to zna python w stopniu "zaawansowanym" się żalił, że trudne rozmowy są teraz, bo o 'decorator' zapytali xD