Aktywne Wpisy

HoroLive +30
Kurde, mam w pracy babkę 46 lat, samotna. ja 28 Nie najładniejsza, nie najbrzydsza. Dostałem dzisiaj od niej dziwną "propozycję' XD Rozmawialiśmy o wynajmie, cenach mieszkań. Ona jako, że ma swoje mieszkanie własnościowe, ja wynajmuję to mocno się zdziwiła, ze płacę 2200zł w łodzi, a ze wszystkimi opłatami z 2600 mi wychodzi. Ona ma swoje i mówi że płaci 600, wielka płyta 2 pokoje. Dostałem od niej dziwną propozycję, że w sumie

MrBudget +293
#nieruchomosci Znowu deweloperuchy przepychają termin "gniazdownicy" w zeszłym roku nie pykło ale tylko dopłaty na horyzoncie to wypełźli spod kamienia, hrr tfu
źródło: image
Pobierz

Czy powinniśmy współczuć osobom, które nie mogą znaleźć pracy w IT po studiach/szkoleniu/czymkolwiek innym, bo uwierzyły w mit łatwego wejścia do branży?
źródło: image
PobierzUważam jednak, że powinno się zakuć w dyby na rynku tych dziennikarzy, którzy jeszcze kilka lat temu pisali o brakujących setkach tysięcy miejsc pracy, powodując pośrednio wiele ludzkich tragedii.
btw. akurat ten wpis nie brzmi zbyt poważnie, co to znaczy, że nie ma umiejętności manualnych do pracy na kasie? W
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@totem_lesnych_ludzi: widzę, że masz różowy pasek. No tak.
Chłop pyta o radę na rynku pracy, a ona mu wyskakuje z autyzmem. Jak ktoś przychodzi do kawiarni, to to normalne, że barista pyta, czy masz choroby cipy? xD
A co mają czuć budowlańcy co 20 lat temu robili za flaszkę wódki a teraz poważne b2b glazura?
Albo prawnicy, kiedyś zawód marzeń, teraz nie da się wepchać do kancelarii albo zostania radcą prawnym bez koneksji.
Jedyne co się ostało to lekarze przez koncesję na zawód i to, że studia są drogie i trudno dostępne. Dopiero teraz odrobinę się to poluzowało.
To tak jakby mieć pretensje do ludzi, że kupują