Wpis z mikrobloga

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #milosc #slub
Co sądzicie o ślubach 12-14 miesięcy od czasu poznania się? Czy jest to waszym zdaniem mądra decyzja? Czy jest to waszym zdaniem zbyt ryzykowne?

Jakie jest wasze zdanie?

• Jestem niebieski - jest ok 17.2% (25)
  • Jestem niebieski - zbyt krótko 69.0% (100)
  • Jestem różowa - jest ok 3.4% (5)
  • Jestem różowa - zbyt krótko 10.3% (15)

Oddanych głosów: 145

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siemanko0: żeby się ożenić, to moim zdaniem najpierw trzeba mieszkać razem i przejść przez poważny kryzys, taki po którym ludzie mówią "to koniec, wyprowadzam się" (chociaż nie zdrada raczej)

jeżeli uda się przejść przez ten kryzys że oboje chcą do siebie wrócić , to dopiero można myśleć o ślubie w perspektywie kilku lat (chociaż i tak nie wiadomo dlaczego niby związek ze ślubem miałby być lepszy od związku bez ślubu
  • Odpowiedz
  • 2
@siemanko0 Zależy. Są i tacy co po 5 latach nie widzą, czy chcą z tą drugą osobą ślub. A są i tacy, co po 3 miesiącach już wiedzą. ¯_(ツ)_/¯
Czyli raczej jak kto czuje. No i od wieku to też zależy, jak tak chcą zrobić osoby lat 18 to trochę xD, ale jak 30+ to może być całkiem spoko.

Na moje lepiej zamieszkać razem i chwilę razem pomieszkać, i się poznać
  • Odpowiedz
@siemanko0: zależy. Kto, dlaczego, z jakim doświadczeniem życiowym. U niektórych nawet i szybciej się to dzieje, a inni czekają latami na nie wiadomo co. Pomijam tych, którzy ślubu nie chcą, bo to nie o jego braku jest dyskusja.
  • Odpowiedz
@siemanko0 osobiście uważam że lepiej przeczekać te 2 lata które może trwać zauroczenie i w tym czasie zamieszkać razem. Wtedy można decydować co dalej. Jesli ludzie nie potrafią się dogadać i nie widać woli by się dogadać czy coś zmienić/zmodyfikować w sobie by się zgrać razem to trudy codziennego mieszkania razem raczej to zweryfikują już przy samym początku gdy ustala się dzielenie kosztami czy kwestie związane z wynajmem czy dostawieniem mebli
  • Odpowiedz