Wpis z mikrobloga

#zdrada #przemyslenia #depresja
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.

Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale było coraz gorzej i z telefonem się nie rozstawała. Wiedziałem, że coś ukrywa. Wyczułem moment i udało mi się dyskretnie odczytać jej konwersacje.
Okazało się że ona go bardzo lubi, i próbowała go poderwać. Mile słowa, wyciąganie na spacer.
Ale też, że ona mu coś wyznała i że tego teraz żaluje.
Więc nadszedł czas na rozmowę z żoną.
Więc powiedziała że się w nim zakochała ( potem że zauroczyła) i że doszło między nimi do pocałunku.
Chłop ma żonę i dzieci, to moja żona jest inicjatorem tego.
Ona przeprasza, żałuję, płacze , chce ratować nasze małżeństwo. Wypomina że była zaniedbana i niedoceniana. Fakt , nie jestem święty, to prawda że jej nie doceniałem. Ale ja bardzo kochałem, robiłem dla niej wszystko co mogłem. Z nerwow wczoraj uderzyłem ręką w stół , no i złamałem palca. Ciężko mi się pogodzić z tą sytuacją ,jest to dla mnie cios. Ale dalej ja kocham, nie śpię, nie jem, płacze. Nie wiem czy ja to zaakceptuje.
Ratować nasz związek? Ale jak? Co teraz ? Co ja mam zrobić? Proszę napiszcie cokolwiek, bo zwariuje.
  • 176
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlody91pl: mysle że musisz przeczekać kilka dni, aż rozum zacznie wiecej pracować a mniej emocji [ co nie znaczy ze ich nie bedzie].

I dopiero wtedy zacząć myśleć co robic.

A co robic? Dobre pytanie tego nikt Ci nie powie. To twoja relacja i twoje małżeństwo. A tez nie powiedziałeś na czym owe zaniedbanie polegało. Moze jej ublizales, albo napieprzales? A moze po prostu mniej czasu razem spędzaliście.

Zatem trudna
  • Odpowiedz
@mlody91pl: Ewakuacja i rozwód. Kryzysy kryzysami ale na pewne rzeczy nie ma zgody.

Edit. Od siebie jeszcze tylko dodam, że ja poinformowałbym żonkę tego typa z czym bo nie z kim ma do czynienia
  • Odpowiedz
  • 9
@dr_papieros pisałem z nim, on mówi że to zona cały czas go nachodziła,on nie chciał i nie dawał jej nadziei. Nawet s tych SMS tak wynikało że to ona cały czas go podpuszczala
  • Odpowiedz
@mlody91pl: szczemrze jak nagle nie wzrosną Ci zarobki to nie powinieneś liczyć na jakąkolwiek poprawę. Jeśli już doszło do pocałunku to nie spodziewałbym się, że relacja między tą dwójką wygaśnie. Zwłaszcza że chuop jest jej kierownikiem. Nie życzę Ci źle, ale tak czy siak powinieneś zbierać wszystkie dowody jakie Ci się napatoczą. W sądzie, bez niezbitych dowodów chuop zawsze jest przegrany, traci dzieci i majątek. Sąd bardziej przychyli się do
  • Odpowiedz
@mlody91pl: Przeżywałem podobne rzeczy, może nie bezpośrednio 1:1. Jak ci zależy to terapia dla par kilka razy żeby zobaczyć, tylko z polecajki bo dużo osób nie nadaje się do mopa. Generalnie ludzie się bardzo nie zmieniają, może jakieś pojedyncze itd, ale nie osobowość. Albo wybacz i żyj dalej, ale jak po miesiącu dalej będziesz niepewny i nie będziesz widział poprawy z drugiej strony to odpuść.
  • Odpowiedz
  • 67
@mlody91pl: najpierw pozbieraj dowody i ewakuacja Panie. Te gadki typu "czułam się zaniedbana" świadvzą o skrajnym egoizmie. Załatw to na zimno, no i na pewno pogadaj z żoną kierownika, zdrajcòw trzeba eliminować ze społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@mlody91pl: Przechodziłem przez to wiele lat temu z własną żoną. Niestety dałem jej drugą szansę i z perspektywy czasu żałuję bardzo tej decyzji. U mnie było trochę gorzej, bo było dziecko. Gwarantuję Ci, że skoro wydarzyło się to raz to zdarzy się po raz kolejny. Ona już nie widzi w Tobie mężczyzny za którego wyszła. Niestety takie w większości są kobiety. Ratuj majątek i znajdź sobie kogoś lepszego. Mnie zajęło
  • Odpowiedz