Aktywne Wpisy

M83_ +49
6 miesięcy stażu
Trt (500mg tygodniowo)
Wstawałem o 4 rano jak każdy spał (nie wiem po co)
Kreatyna 5 gram (w dni kościelne)
#silownia #mikrokoksy
Trt (500mg tygodniowo)
Wstawałem o 4 rano jak każdy spał (nie wiem po co)
Kreatyna 5 gram (w dni kościelne)
#silownia #mikrokoksy
źródło: image_picker_F46D1AC5-D9BC-4CC2-BF28-80B00760C2AA-51115-000036B9C3508A11
Pobierz
Kris26 +147
źródło: 1000000093
Pobierz

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kryzys-w-branzy-IT-Firmy-zwolnily-tylko-w-tym-roku-juz-ponad-100-tys-osob-Jak-jest-w-Polsce-8786298.html
" Rynek wyraźnie się ochłodził
Z kolei w tym roku już ponad 350 firm technologicznych zwolniło co najmniej 100 tys. pracowników i te liczby wciąż rosną."
P.S. nie cieszą mnie zwolnienia, cieszy mnie unormowanie zarobków #programista15k , jednej z najbardziej arogancich grup społecznych zaraz za lekarzami i prawnikami.
Teraz zostaje czekac na #nieruchomosci upadające i rozwalające se ten głupi ryj(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@WyjmijKija: spokojnie, te miliardy wracają z powrotem za zachód poprzez zakupy zagranicznych samochodów oraz domów i mieszkań u deweloperów z żymianskim kapitałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Som-siad: Zajebisty zawód, dobre rady dajesz XD
Wedle Janusza Piechocińskiego PL wykesportowała w 2023 usług IT za 65mld zł. To tyle co
źródło: Screenshot 2025-01-07 at 19-47-37 (1) Janusz Piechociński w serwisie X „W 2023 Polska sprzedała za granicę usługi IT za 65 mld PLN czyli więcej niż Japonia Korea Południowa czy wszystkie państwa Afryki razem (prawie[...]
Pobierz@Som-siad: typowy ignorancki polaczek, ktorego wiedza z ekonomii nie nadalaby sie nawet dla afrykanskich plemion.
Typie, niezależnie od tego czy lubisz programistów czy nie, to jest grupa, która jak już wspomniano wyciąga kasę z zachodu i wydaje ją w Polsce.
Kompletne przeciwieństwo np. takiego górnika, który ciągnie kasę z budżetu i lobbuje za brakiem transformacji energetycznej.