Wpis z mikrobloga

Muszę przyznać, że dawno mi nie było cieplutko na serduszku jak patrzeć na dupnięcie banki IT w Polsce ( ͡º ͜ʖ͡º)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kryzys-w-branzy-IT-Firmy-zwolnily-tylko-w-tym-roku-juz-ponad-100-tys-osob-Jak-jest-w-Polsce-8786298.html

" Rynek wyraźnie się ochłodził

Z kolei w tym roku już ponad 350 firm technologicznych zwolniło co najmniej 100 tys. pracowników i te liczby wciąż rosną."

P.S. nie cieszą mnie zwolnienia, cieszy mnie unormowanie zarobków #programista15k , jednej z najbardziej arogancich grup społecznych zaraz za lekarzami i prawnikami.

Teraz zostaje czekac na #nieruchomosci upadające i rozwalające se ten głupi ryj( ͡ ͜ʖ ͡)
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jestem zdecydowanym zwolennikiem wyrównania plac

@Som-siad: niezależnie od umiejętności i doświadczenia? No bez przesady, Już minimalna niepokojąco to wyrównuje.

uwazam się raczej za radykalną prawicę i zwolennikiem wolnego rynku

Świetny wolny rynek z wyrównywaniem płac.
  • Odpowiedz
@Som-siad: to dawaj idziemy w komunizm. Stary, klikanie w kąkuter to strasznie niewdzięczna praca. przez siedzenie +10h na kompie (po pracy rowniez) kręgosłupy wysiadają już przed 30 rokiem życia, nawet jak starasz się ćwiczyć. Taki górnik, stolarz, monter byle kto chociaż trochę chodzi w pracy, będzie dwa razy zdrowszy niż taki zasiedziany i wyskillowany pracownik it. Nie mówiąc o kręgosłupie to powiedzmy o bilansie kalorycznym. Jak pracujesz 10h intensywnie przed
  • Odpowiedz