Aktywne Wpisy

moll +10
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +96

Nie wiem co robić. Jestem na redukcji już kilka miesięcy i efekty widać, ale jednocześnie jestem też zmęczony i chciałbym już zakończyć ten rygor kaloryczny i organizacyjny. Mój problem polega na tym, że o ile na reszcie ciała widać już docięcie i znikomą ilość tłuszczu, o tyle na brzuchu w jego części pod pępkiem efekty są znikome. Nawet nad pępkiem efekty są zdecydowanie większe niż pod pępkiem.
Wszedłem na redukcję właśnie z powodu tej oponki pod pępkiem. Po kilku miesiącach efekty są wszędzie, a tylko pod pępkiem znikome. Nie mam już siły dalej ciągnąć tej redukcji, bo cała reszta ciała jest już super i każdy kolejny tydzień na deficycie będzie tylko mnie wychudzał w negatywną stronę i może ostatecznie usunę tę oponkę pod pępkiem, ale kosztem całej reszty ciała gdzie po prostu stanę się chudy.
Co robić? Dlaczego taki mały obszar ciała jest taki trudny do zredukowania, a z takich wielkich pleców, nóg czy barów tak dobrze leci tłuszcz? Dlaczego życie jest tak niesprawiedliwe?
#silownia #fitness #redukcja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Ja robię przyjemne z pożytecznym.
Jak chce zredukować to lecę na wyprawę ekspedycje rowerowa np na 5 tygodni na Kubę, i w upale, słońcu pocie, świetnie się bawię i nawet nie czuję jak kilogramy lecą,
5-7 kg bez problemu zrzucam, morda i szczęka pięknie docieta, brzuch płaski i krata się pojawia,
Teraz jadę na 3 miesiące do Australii w teren to będzie to samo,
Daj soga jeśli pomogłem
@mirko_anonim: ile masz lat, że przeszkadza Ci tłuszcz pod pępkiem? Grzmocisz modelki? czy sam jesteś modelem?
Odpuść, nie musisz być idealny ;)
Bikepacking.com 1000km
Drogi wyglądają jak wyschnięte koryto górskiej rzeki dosłownie.
po 2 - musisz być na bardzo dużym deficycie albo bardzo długo na redukcji skoro już głowa nie daje rady, przeanalizuj twoje zero kaloryczne a następnie rozpocznij redukcje na nowo na -300 do -500 kcal od zera.
po 3 - właśnie ta oponka na brzuchu najciężej i najdłużej schodzi bo