Wpis z mikrobloga

@Anakee a ja tam sie nie znam. dla osoby ktora miala znikomy kontakt z silownia taka zmiana tez jest możliwa ? Bmi w normie ale mala ilosc masy miesniowej
  • Odpowiedz
ja tam sie nie znam.

Widać :)

dla osoby ktora miala znikomy kontakt z silownia taka zmiana tez jest możliwa ?

Tak, pod warunkiem, że mocno cwiczycz coś innego, gdzie wystepuje trening siłowy, ale z Twojej wypowiedzi wynika coś innego. Więc nie, nie jest możliwa. Jak zaczynasz od zera to rok jak będziesz bardzo rygorystyczny, dwa jak normalny.

Bmi
  • Odpowiedz
  • 54
@xyz_xyz: generalnie największym problemem w posiadaniu atletycznej sylwetki nie jest nadmiar tłuszczu, a brak wystarczającej ilości mięśni.. Wbrew obiegowej opinii zrzucić tłuszcz jest stosunkowo łatwo i można to zrobić szybko w porównaniu do zbudowania masy mięśniowej.
Jeśli masz mięśnie pod warstwą tłuszczu "spektakularna instagramowa" przemiana w pół roku jest możliwa - natomiast z reguły są to "przemiany" osób, które trenują kilka lat i po prostu schodzą pewnego razu nisko z
  • Odpowiedz
  • 3
@fiolkins: Tempo jest rozne, docelowe dla mnie to spadek 0,5-1% masy ciala tygodniowo dla osob do 100kg, mniej to strata czasu, wiecej to ryzyko "zlamania sie.

U osob powyzej 100kg, celuje nawet wyzej ze spadkiem. Dla takiej osoby 120kg, to na poczatek fajnie zrzucic 10-15kg w ekspresowym tempie zeby go zmotywowac, potem zwolnic i spokojnie chudnac.
  • Odpowiedz