Aktywne Wpisy

Pieczor +313
K---a! J----i złodzieje, człowiek się napracuje a później przyjdzie taki s---w**yn i zabierze to w kilka minut. Otóż wczoraj wieczorem włamało nam się do domu 2 gruzinów (przypadek?) demolując przy tym szklane drzwi wejściowe i zabierając cenne rzeczy z kilku pokoi. Jak ktokolwiek z okolicy lub z nosem detektywa ma pomysł jak można namierzyć tę chołotę to sowicie to wynagrodzimy.
Dom jednorodzinny położony obok Pabianic (wieś Bychlew). Obok pełno domków jednorodzinnych, jak
Dom jednorodzinny położony obok Pabianic (wieś Bychlew). Obok pełno domków jednorodzinnych, jak

krdewra +164
W końcu! Kilka lat na to czekałem!!!
Poranne bieganie zakończyło się spryskaniem gazem agresywnego psa i jego równie agresywnego właściciela.
U mnie pod domem ( ͡° ͜ʖ
Poranne bieganie zakończyło się spryskaniem gazem agresywnego psa i jego równie agresywnego właściciela.
U mnie pod domem ( ͡° ͜ʖ
Złości mnie bardzo w pracy egoistyczny zwyczaj braku tzw. small talku, czyli krótkich, grzecznych i niezobowiązujących rozmów na tematy ogólne. Zwłaszcza młodzi ludzie, w tym głównie młodzieżowe Zetki, nie chcą i nie potrafią rozmawiać na ogólne tematy z koleżeństwem w pracy. Dla przykładu ja zawsze spotkane osoby w drodze do biura, w windzie, na korytarzu czy w jakiejkolwiek wspólnej przestrzeni regularnie zagaduję, mówię o pogodzie, o zbliżających się dniach okolicznościowych (np. świętach), o kulinariach (np. odkrytym niedawno przepisie) itp. Część osób młodych, co wyraźnie zauważyłem, unika mnie i ucieka od takich rozmów.
Tymczasem jest to naturalny element kultury osobistej, savoir vivre, kindersztuby i po prostu dobrych manier. A później wielkie zdziwienie, że tych młodych się nie szanuje lub robi im problemy w pracy, w tym przy awansach. Zrozumcie wreszcie, że nie żyjecie na pustyni, a to po prostu część egzystowania społecznego, normy i funkcjonowania w grupie. Nie chodzi mi o przesadne gadulstwo czy celowe bumelanctwo w pracy, ale o… no właśnie, elementarną kulturę człowieka. Każdy z nas popełnia błędy, ale bynajmniej warto zdawać sobie sprawę z przyzwoitości na co dzień.
#savoirvivre #kultura #praca #pracbaza #vejt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: no niestety panie Areczku, ale za unikanie smoltoków z panią Anetką z HR to premia świąteczna się w tym roku nie należy
@mirko_anonim: skoro tyle młodych ludzi Cię unika, to może nie jest to problem ich "savoir vivre" tylko zwyczajnie Ty jesteś jakimś dziwakiem, od którego lepiej uciekać? xD
Jesli ktokolwiek pracowal z klientem, pracowal gdzies gdzie wazne sa kontakty, powiazania, wizerunek i firmy i pracownikow, ten wie ze small talk potrafi czynic cuda.
Ale zeby sie go nauczyc, zeby wiedziec jak dobrze lac wode, no
@EvilRogue: a jak ktoś uważa inaczej, to polecam z randomem np. w Irlandii zacząć rozmawiać po "how're u" xD
Komentarz usunięty przez moderatora