Aktywne Wpisy
wazogrodowy +13
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 25.4% (148)
- złe 74.6% (435)

wfyokyga +13
Szkoda że u nas nie ma wulkanu, ciekawe jakby się nazywał? Jak ty byś nazwał?
źródło: temp_file3413097941617371441
Pobierz

źródło: 9cpysd
Pobierz@Szalom: b2b to norma wśród programistów z którymi pracowałem z Europy. Polska, Litwa, Estonia, Niemcy, Holandia, Wielka Brytania(do niedawna ue), Czechy, Rumunia, Austria, Hiszpania, Chorwacja. Wszystko kraje EU. Wielu pracujących w biurze u klienta codziennie 9-17.
Co łączyło tych programistów? Byli na b2b. W Czechach nawet masz ryczałt na 6% realnie. I jakoś tam nikt
@Hmrogrz: Jak chcesz zaorać tego managera?
@Hmrogrz: why not both? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja jestem za zaoraniem pseudodziałalności i za obniżeniem podatków na UoP. Czemu obrońcy pciembiorców optymalizatorów podatkowych zawsze wyciągają ten durny argument?
Ja jestem na B2B bo nie lubię się prosić o więcej niż 26 dni wolnego i pracuje z wiecej niż jedną firma.
@Hmrogrz: dlatego tak tego bronisz i nie rozumiesz, jak tu można wymagać uczciwości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Hmrogrz: pytanie, czy możesz obniżyć z dnia na dzień podatki do poziomów b2b? No nie, bo skąd nagle dochody? Trzeba działać w dwie strony niestety. Też
@Ogau: wiele sądów już orzekało że posiadanie jednego klienta to nie jest stosunek pracy, nawet jeśli pracujesz dla niego 9-17 w jego biurze. Doucz się nieuku.
@Sprus:
I widzisz, to jesteś jednym z niewielu wyjątków. W zdecydowanej większości przypadków pracodawca nic takiemu frajerowi, który zostaje po godzinach nie da, a do tego zacznie tego wymagać od innych, więc naturalnie pozostali cisną naiwniaka przez którego sami mają więcej pracy
II ok 15/16, VI P 748/16, I PK 139/15, II PK 27/18, II PK 277/16, III PK 15/18
Generalnie gdyby to było nielegalne to US kwestionowałby każdą tego typu umowę żeby ściągać większe podatki biorąc pod uwagę jak powszechna to jest praktyka w wielu branżach.
Mój znajomy osobiście pozwał firmę bo go zwolnili i chciał odprawę - więc to on próbował udowodnić że był faktycznie zatrudniony.
Nie umiesz używać Google a potem hejtujesz ludzi którzy umieją. S--------j śmieciu.