Aktywne Wpisy
sekreet +2
W jakie najlepsze gry przeglądarkowe graliście?

Tyrande +62
chłop mi zrobił na urodziny najlepszy tort jaki mógł zrobić.
#chwalesie #urodziny #smieciarka #wykop30plus #wykop30club
#chwalesie #urodziny #smieciarka #wykop30plus #wykop30club

źródło: image
Pobierz
źródło: 9cpysd
Pobierz- zaorać B2B zamiast obniżyć podatki na UoP
- zaorać dobrego pracownika zamiast managera który za dużo
źródło: 100
Pobierz@Hmrogrz: jak zyje nie potrafie tego zrozumiec. Jak szczury, jeden drugiego podgryzie, a do obcego piSda.
Wiem że na wykopie pełno programistów i to jak zawracanie rzeki kijem tu - ale niech każdy zrozumie że b2b to patologia która nie występuje w ŻADNYM innym unijnym kraju
Te ‚przywileje’ są dobre jak dotyczą małych firm i jednoosobowych działalności gospodarczej przez charakter takiej działalności. A to nie jest dla kogoś kto spełnia przesłanki zatrudnienia na UOP ale optymalizacja podatkowa. Zrównywanie podatków sprawiłoby
@Hmrogrz: ale patologia występuje tutaj w dwóch wersjach - i wysokich podatkach na UoP, i na kręceniu, że się jest na rzekomym B2B ¯\(ツ)/¯
Największym
Dobry manadżer powinien znać możliwości swoich podwładnych i planować pod nich taski
Wiadomo, nie odnoś się - jestem obrzydliwym Polaczkiem który na niczym się nie
W mojej firmie jest tak że przed 7 musisz wejść na teren zakładu... Jako jedyna firma z tej branży w okolicy nie wymagam stania przy maszynie punkt 7, ale jak jest koniec zmiany to ludzie punkt 15 już wychodzą. Często godzinę przed końcem już robota stoi bo już mają posprzątane i się nudzą żeby jak najszybciej się przebrać i wyjść.
Młodzi nauczeni doświadczeniem swoich rodziców/dziadków nie będą z---------ć za dwóch i robić nawet zwykłych nadminut, bo w 99% przypadków NIC Z TEGO NIE BĘDĄ MIELI. W poprzedniej firmie też tak robiłem, więc jak miałem zostawać po pierwszej zmianie, żeby wszystko przekazać zmiennikowi to po drugiej wychodziłem odpowiednio 10-15 minut wcześniej, bo nikt mi za te dodatkowe minuty po pierwszej zmianie nie zapłaci 🤷🏻
Teraz pracuję w firmie, która
@xfin: to wynika z chorego opodatkowania UoP
@BlackpillMonster: nic ci do jak inni ludzie pracują, masz jaja to się postaw managerowi, nie masz jaj to z---------j dalej
Nie rozumiesz... Kodeks pracy reguluje to że każda godzina ponad 8h jest +50% ale ludzie cwaniakują nie robiąc tych podstawowych 8h
I tak... Jest to niesamowite że zostajesz po godzinach żeby dokończyć robotę bo dla mnie to normalne że ktoś zostaje więc wynagradzam zaangażowanie ale ludzie w Polsce ciągną innych w dół. Zamiast samemu się zaangażować to piętnują tych którzy dostają więcej od nich za zaangażowanie.