Wpis z mikrobloga

@IronicznyWiercipieta: my Polacy lubimy d-----ć sobie nawzajem zamiast temu kto jest naprawdę odpowiedzialny.

- zaorać B2B zamiast obniżyć podatki na UoP

- zaorać dobrego pracownika zamiast managera który za dużo
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: Z tym b2b to pojechałeś.

Wiem że na wykopie pełno programistów i to jak zawracanie rzeki kijem tu - ale niech każdy zrozumie że b2b to patologia która nie występuje w ŻADNYM innym unijnym kraju

Te ‚przywileje’ są dobre jak dotyczą małych firm i jednoosobowych działalności gospodarczej przez charakter takiej działalności. A to nie jest dla kogoś kto spełnia przesłanki zatrudnienia na UOP ale optymalizacja podatkowa. Zrównywanie podatków sprawiłoby
  • Odpowiedz
zaorać B2B zamiast obniżyć podatki na UoP

@Hmrogrz: ale patologia występuje tutaj w dwóch wersjach - i wysokich podatkach na UoP, i na kręceniu, że się jest na rzekomym B2B ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: Tak, somsiad nagina prawo przez co cierpią chociaż prawdziwi drobni przedsiębiorcy bo na dzień dobry mają d----------e takim zusem że czasem nie warto się za nic zabierać bo przez takich jak ty wrzuca się ich do jednego wora z programistami - ale co cię to obchodzi ważne że tobie jest dobrze - i chciałbym to ukrócić. Jeszcze masz coś do powiedzenia? Mam się wstydzić że chciałbym sprawiedliwego systemu?

Największym
  • Odpowiedz
@Szalom: gdybyś miał jakiekolwiek pojęcie o działalności to byś wiedział, że na początek ten zus jest groszową sprawą. Na resztę tego wysrywu już mi się nie chce odpowiadać nosaczu. Jakbyś sam miał możliwość to byś na pewno sam nie skorzystał ku chwale sprawiedliwego systemu xD. Skończ już i przestań się kompromitować
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: Co ty człowieku myślisz że nie wiem czy jest mniejszy zus na start dla nowych? Xd O ty wielki oświecony, ja taki maluczki nic nie wiem… Tylko gdzie ja coś mówiłem o tym że tego nie ma? W końcu przyjdzie ci go zapłacic w pełni i to jest sznur dla małych przedsiębiorców. Słowo klucz - przedsiębiorców.

Wiadomo, nie odnoś się - jestem obrzydliwym Polaczkiem który na niczym się nie
  • Odpowiedz
  • 0
@BlackpillMonster

Gdyby pasjonaci tyle nie zap*erdalali, to menadżerowie nie mieliby takich wymagań

W mojej firmie jest tak że przed 7 musisz wejść na teren zakładu... Jako jedyna firma z tej branży w okolicy nie wymagam stania przy maszynie punkt 7, ale jak jest koniec zmiany to ludzie punkt 15 już wychodzą. Często godzinę przed końcem już robota stoi bo już mają posprzątane i się nudzą żeby jak najszybciej się przebrać i wyjść.
  • Odpowiedz
@Sprus no i?

Młodzi nauczeni doświadczeniem swoich rodziców/dziadków nie będą z---------ć za dwóch i robić nawet zwykłych nadminut, bo w 99% przypadków NIC Z TEGO NIE BĘDĄ MIELI. W poprzedniej firmie też tak robiłem, więc jak miałem zostawać po pierwszej zmianie, żeby wszystko przekazać zmiennikowi to po drugiej wychodziłem odpowiednio 10-15 minut wcześniej, bo nikt mi za te dodatkowe minuty po pierwszej zmianie nie zapłaci 🤷🏻

Teraz pracuję w firmie, która
  • Odpowiedz
  • 1
@MokebeSenegal1488

Nie rozumiesz... Kodeks pracy reguluje to że każda godzina ponad 8h jest +50% ale ludzie cwaniakują nie robiąc tych podstawowych 8h

I tak... Jest to niesamowite że zostajesz po godzinach żeby dokończyć robotę bo dla mnie to normalne że ktoś zostaje więc wynagradzam zaangażowanie ale ludzie w Polsce ciągną innych w dół. Zamiast samemu się zaangażować to piętnują tych którzy dostają więcej od nich za zaangażowanie.
  • Odpowiedz