Wpis z mikrobloga

Śmieję się w głos z tych wszystkich ludzi na tagu #nieruchomosci , zapytacie czemó?

Z jednej strony zakredytowani na 30 lat pod korek, a z drugiej chłopy po 40 lat, którzy nie wykorzystali szansy na zakup mieszkania.

Najbardziej szkoda ludzi w wieku 25-30, tych w średnim wieku, bo oni nie mieli szansy się załapać na tanie nieruchomości.

Ja jestem rocznik 2007 to akurat kupię po spadkach dom. Skończę studia i będę dobre siano zarabiał w #pracbaza wy się męczcie dalej z systemem, wystarczyło się urodzić w idealnym momencie i studiować.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Essapierds2007: No zobaczymy, życzę Ci tego ale mimo wszystko w Polsce nieruchomości dalej są tanie. Problemem są po pierwsze wysokie stopy procentowe a po drugie niskie pensje bliskie minimalnej w których utkwiło jakieś 30% polaków. Najwięcej na co można liczyć to korekta o 5-10% w 2025/2026 a raczej ceny po prostu przestaną rosnąć. Prawdopodobnie stopy także spadną w tym momencie ale co będzie się działo za 5-10 lat gdy Ty
  • Odpowiedz
@Bejro zobaczyny, demografia nurkuje jednak.

@Khaine na razie zarabiam na giełdzie, dobrze mi idzie, może nawet nie będę musiał pracować jak krypto/giełda wzrośnie. Sprzedam po dobrej cenie jak będę zadowolony i kupię nawet za gotówkę. Wcześnie zacząłem inwestycje. Na 18te urodziny założę własne konto maklerskie i notarialnie przeniesiemy akcje z rodzicami. Trzeba trochę popracować ale potem to się opłaci.
  • Odpowiedz
demografia nurkuje jednak.

@Essapierds2007: Spoko ale ty mówisz o perspektywie dekady. Mamy w tym momencie 12 milionów polaków w wielkiej płycie którzy będą musili się powoli przeprowadzać do nowych mieszkań, zapewnią oni stały popyt przez kolejne 30-40 lat nawet przy spadającej ludności kraju. Też oczekuję spadku popytu z tego powodu ale to bardziej perspektywa 30-60 lat, nie 5-10.
  • Odpowiedz
@Essapierds2007: Serio myslisz, że wszyscy są zakredytowani pod korek skoro średnio splaca sie hipoteke u nas w 13 lat?

Ja jestem rocznik 2007 to akurat kupię po spadkach dom. Skończę studia i będę dobre siano zarabiał w #pracbaza wy się męczcie dalej z systemem, wystarczyło się urodzić w idealnym momencie i studiować.

sweet summer child ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz