Wpis z mikrobloga

0/45?

Zaczynam post 45 dni którego głównym celem jest szybkie schudnięcie. Ogólnie wiem z czym wiąże się normalne odchudzanie i dla mnie to jest po prostu zbyt żmudny proces by robić to przez rok-dwa. Startuje z 111 kg celem jes tak gdzieś 80 więc jak trzeba będzie to się przedłuży. Ogólnie gadałem też z matką i mi mówiła, że mi zapłaci jak schudne także jest na plus. Zaczynam od jutra bo dzisjaj już coś przekąsiłem dzisjaj, myślałem żeby owalić sobie taki jeden duży posiłek do tego (np. schabowy z ryżem +pizza) przed rozpoczęciem ale chyba daruje se. Ogólnie tak się spasłem, że aż mi rozstępy wywaliło jak widać.

Edit: Wróce za 20 dni z updatem.

#dieta #jedzenie #zdrowie
Pini42 - 0/45?

Zaczynam post 45 dni którego głównym celem jest szybkie schudnięcie. ...

źródło: g1

Pobierz
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

0/45?

@Pini42: Nie i odpuść sobie takie założenie. Nie dasz rady tracić ~0,7kg tłuszczu dzienie, tygodniowo jak najbardziej. Unikaj restrykcyjnych diet, bo ci psycha siądzie, kup wagę kuchenną i licz kalorie. Odchudzanie to nie jest bieg na 100 metrów, to maraton.

Post/głodówka to totalny idiotyzm, szczególnie jeśli chcesz schudnąć.
  • Odpowiedz
@Pini42: mi schudnięcie ze 118 na aktualne 83 zajęło trzy lata niecałe i uważam, że można to zrobić szybciej, ale chodzi o nawyki, które potem z Tobą zostaną, a nie odmawianie sobie wszystkiego, w tym tego co najbardziej organizmowi potrzebne i późniejsze zajadanie strat. Nie twierdzę, że się nie uda dojść do celu, ale z dużym prawdopodobieństwem twierdzę, że długofalowo polegniesz. Wychodzi na to, że przez najbliższe 45 dni nie
  • Odpowiedz
@Pini42: Jak się dobrze postarasz to dasz radę postem zjechać do 80kg, tylko bierz witaminy i pij elektrolity. Ja bym się tam obawiał prędzej depresji związanej z nadmiarem skóry. Niestety szybkie chudnięcie i brak zamiany tłuszczu w mięśnie sprawi, że skóra nie będzie miała szansy się ściągnąć i zostaniesz z workami.
Chosen_Fox - @Pini42: Jak się dobrze postarasz to dasz radę postem zjechać do 80kg, t...

źródło: hq720

Pobierz
  • Odpowiedz
@Pini42:

Ponawiam pytanie użytkownika @pawel86

Ile masz wzrostu? Bo mój poziom zalania jest podobny (40-50% BF), a ważę właśnie te niecałe 80 kg (77-79 na wadze rano) do których Ty dążysz. Ja jestem akurat krasnoludem 170 cm, więc musiałbym zbijać pewnie do 65...
PepeChad - @Pini42: 

Ponawiam pytanie użytkownika @pawel86

Ile masz wzrostu? Bo mój...

źródło: zdjecie

Pobierz
  • Odpowiedz
@opk20: ee no bez przesady, deficytu kalorycznego nie oszukasz. Ale lepiej mieć ten deficyt powiedzmy max 200kcal, i uzyskać go poprzez liczenie kalorii, a nie 1000 deficytu i ścisły post...
  • Odpowiedz
@Pini42: Nie rozumiem jak mozna sie glodzic zamiast po prostu dowalic aktywnosci fizycznej

Wtedy masz 2 w jednym i uprawiasz sport i chudniesz za jednym razem bez jakiegos zmuszania sie

Proponuje ci zainteresowac sie bikepackingiem i jak sobie strzelisz taka wyprawe offrodem 1-2 miesiace gdzies to mimowolnie schudniesz o kilkkanascie kg nawet sie nie zastanawiajac nad tym wiele
  • Odpowiedz
Nie nakładaj na siebie od razu zbyt ambitnych celów, bo możesz się odbić i zniechęcić. U mnie w zachowaniu prawidłowej wagi kluczową rolę grają długie regularne spacery (podczas których słucham sobie różnych rzeczy np. Wojciecha Szewki i nawet nie wiem kiedy potrafi mi minąć kilka godzin), więc choć może tempo spalania nie jest najwyższe, to myślę, że jest to sposób, który nie jest tak obarczony ryzykiem odbicia, jak niektóre bardziej efektywne metody,
  • Odpowiedz
  • 0
@Pini42 aha czyli lepiej post plus efekt jojo niż zmiana nawyków, nauczenie się co jeść i jak xd. Jaki w tym sens? Uwierz mi, dobre nawyki żywieniowe i świadome jedzenie nie oznaczają, że micha jest pusta i nudna.
  • Odpowiedz
@Pini42: jeśl i już chcesz głodować to spoko ale pij chociaż wodę i bierz multiwitamine chociaz ciut wyratuje z tego hcujowego stanu niemniej głodówki powinny być kontrolowane i z głową np. 3-4 dni i dnieta do utrzymania funkcji zyciowych u kobit mniej kcali u faceta wiecej.
"Dorosły człowiek, który nie podejmuje aktywności fizycznej powinien jeść około 1600 - 2000 kcal dziennie." Moim zdaniem na takim 2000 tys albo nawet 1800
  • Odpowiedz
@krytyk1205 przy dobrym zaparciu to od razu 2kg mniej

@Pini42 wrzuc w telefon apke fitatu, zapisuj diete, ustal cel i apka ci podpowie. Plus na vod szukaj wszystkich odcinków kanapowcow i kanapowczyn. I inspiruj się.
  • Odpowiedz
@Pini42: Zbyt szybkie schudnięcie spowoduje obwisłą skórę i uczucie częstego głodu a potem efekt jojo. Jak chcesz się odchudzić bez wqurwiania organizmu to trzeba to zrobić na spokojnie i zacząć od powolnych kroków od krótkiego ruchu po delikatnych zmiany diety tak żeby organizm szoku nie dostał.
  • Odpowiedz
odcinków kanapowcow i kanapowczyn

@WrzeCiOna: tego mu akurat nie polecaj, bo ilość debilizmu w tym programie wywaliła ponad skalę. A tego g---o trenera to bardziej z-------o nie mogli już dać () Niech sobie ogarnie prędzej dr Wrzoska który nie wydziwia albo Bartka Szemraja (uwaga ten to trochę zbok ketonowski) ale ogólne zasady są spoko
  • Odpowiedz