Wpis z mikrobloga

0/45?

Zaczynam post 45 dni którego głównym celem jest szybkie schudnięcie. Ogólnie wiem z czym wiąże się normalne odchudzanie i dla mnie to jest po prostu zbyt żmudny proces by robić to przez rok-dwa. Startuje z 111 kg celem jes tak gdzieś 80 więc jak trzeba będzie to się przedłuży. Ogólnie gadałem też z matką i mi mówiła, że mi zapłaci jak schudne także jest na plus. Zaczynam od jutra bo dzisjaj już coś przekąsiłem dzisjaj, myślałem żeby owalić sobie taki jeden duży posiłek do tego (np. schabowy z ryżem +pizza) przed rozpoczęciem ale chyba daruje se. Ogólnie tak się spasłem, że aż mi rozstępy wywaliło jak widać.

Edit: Wróce za 20 dni z updatem.

#dieta #jedzenie #zdrowie
Pini42 - 0/45?

Zaczynam post 45 dni którego głównym celem jest szybkie schudnięcie. ...

źródło: g1

Pobierz
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pini42: a to nie lepiej sobie ogarnąć jakiś ozempic? Jak zależy Ci tylko na szybkim schudnięciu zamiast zmiany stylu życia i nawyków to chyba postem większą krzywdę sobie zrobisz. Poza tym nie będziesz mógł normalnie funkcjonowac zawodowo
  • Odpowiedz
@Pini42: Jeśli pisząc post masz na myśli głodzenie się, czy jedzenie samego chleba z wodą, to jest bardzo zły pomysł. W najlepszym wypadku schudniesz kilka kilogramów, ale będziesz odczuwał nieustanny głód uniemożliwiający normalne funkcjonowanie.
  • Odpowiedz
@Pini42: zamiast robić post to spróbuj odstawić słodycze i słone przekąski, wziąć na warsztat warzywA, zamienić smażone na gotowane lub pieczone i dołożyć trochę ruchu
  • Odpowiedz
nie słuchaj ich. Rób swoje i elo. Jak nie wyjdzie za pierwszym razem to zrobisz drugie podejdzie i elo

Ta, niech robi po swojemu, i po 45 dniach postu wróci do starych nawyków żywieniowych, efekt jojo murowany. Takie coś trzeba robić z głową i całkowicie zmienić swoją mentalność, ogółne podejście do żywienia, a nie robić na hura licząc, że to przyniesie efekt. Może przyniesie na chwilę jeżeli w połowie się nie podda,
  • Odpowiedz
zamiast robić post to spróbuj odstawić słodycze i słone przekąski, wziąć na warsztat warzywA, zamienić smażone na gotowane lub pieczone i dołożyć trochę ruchu

To są bardzo dobre rady na start, od tego można zdecydowanie zacząć. Dodałbym do tego zestawu jeszcze słodzone napoje i wszelakie "zdrowye" soki typu tymbarki, bo te sa najbardziej zdradliwe, myślisz że pijesz coś zdrowego, a tak naprawdę pijesz sam cukier. Najlepiej przestawić się na wodę, bo zamienniki
  • Odpowiedz
@bary94pl: Ja tam robiłem swoje i schudłem. Nie przejmowałem się baranami którzy mówili że mi nie wyjdzie, takimi baranami jak tutaj powyżej na początku postu. Zrobiłem swoje i elo. Mi chodzi o to, żeby nie słuchać ludzi którzy z góry skazują Cię na porażkę.
  • Odpowiedz