Wpis z mikrobloga

Szlag człowieka trafia jak takie coś widzi i serce się kraja już kiedyś wam pisałem niedawno o tym że często widzę właśnie emerytów w takiej sytuacji i to w przeciągu ostatniego roku, kogo wy wybraliście
( ͠° ͟ل͜ ͡°)
I to coraz częściej(°°
#ekonomia #gospodarka #polska #finanse
#polska #bieda #zalesie #emeryci #jedzenie #biedronka #lidl #zywnosc #jedzenie
aa-aa - Szlag człowieka trafia jak takie coś widzi i serce się kraja już kiedyś wam p...

źródło: temp_file4192065102733683365

Pobierz
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aa-aa: czyli emeryt ze zdjęcia jednak sobie dobrze radzi? Co za szczęście, już myślałem że tusk zamknął jadłodajnie, odebrał zasiłki beneficjentom ośrodków pomocy społecznej i wysłał im alertem rcb namiary na najbliższe śmietniki
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@johnkashtan a skąd, myślałeś że on ma jakieś problemy? Pewnie wiązał buty i pędził śledzić prace "komisji śledczych" tropiących zbrodnie nikczemnych pisowców!
  • Odpowiedz
@aa-aa: no popatrz jak się problem pięknie rozwiązał. A ja głupi myślałem że przedawkowałeś tvrepublikę i próbowałeś wykorzystać zjawisko które istnieje od zawsze do udowodnienia... w sumie nawet nie wiem czego, bo nawet nie napisałeś o co chodzi, tylko "kogo wyście wybrali".
  • Odpowiedz
  • 1
@aa-aa A mi nie. Dziady żyły w czasach tylu przemian, tylu okazji, że na luzie mogli się ustawić, Ja takiej szansy mieć nie będę, oni zwykłą tyrką za granicą, w odpowiednich czasach, mogli zapewnić sobie byt do końca swoich dni, to, że teraz dziadują, to wyłącznie wina ich samych.
  • Odpowiedz
@aa-aa: ja czytam sobie ten wątek i naprawdę mi Ciebie szkoda, zwłaszcza że sytuacja z emerytami się nie poprawi z uwagi na katastrofę demograficzną w jaką wchodzimy jako kraj, pieniędzy będzie tylko mniej i będzie tylko gorzej. Jedyne pytanie jakie teraz pozostaje to co zrobi rząd, czy odpowiedzialnie odetnie emerytów i nie dopuści do kompletnego upadku kraju czy będziemy czy zostanie wprowadzony "stan wojenny" polegający na przekierowaniu całego PKB na
  • Odpowiedz
@aa-aa: wrzucasz zdjęcie jakieś losowej osoby, nawet go nie znasz, a co jeśli całe życie nie pracował i nie ma emerytury? Jeżeli ktoś pracował 40 lat uczciwie to ma teraz odpowiednią emeryturę (przestańcie pierniczyć o niskiej emeryturze, bo zazwyczaj one dotyczą tych co robili na czarno albo rolników wplacających 300zł krus na kwartał).

Rozumem, że teraz każdej osobie 65+ mamy dopłacić tak po 3k miesięcznie, tak po prostu? Jeżeli ten
  • Odpowiedz
  • 0
@xyzzy: rozwiązaniem jest zmiana bandy tych nieudaczników z rządu bo u nich to zawsze "piniendzy nie ma i nie będzie"
  • Odpowiedz
Jeżeli ktoś pracował 40 lat uczciwie to ma teraz odpowiednią emeryturę (przestańcie p-------ć o niskiej emeryturze, bo zazwyczaj one dotyczą tych co robili na czarno albo rolników wplacających 300zł krus na kwartał).

@Logan00: Dzisiejsi emeryci są i tak traktowani bardzo łaskawie - dostają średnio 50-60% ostatniego wynagrodzenia jako emeryturę. Dla osób które pracę zaczęły np. w roku 2000 już po reformie emerytalnej planowana stopa zastąpienia to 20-25% ostatniej pensji.

Dlatego
PfefferWerfer - >Jeżeli ktoś pracował 40 lat uczciwie to ma teraz odpowiednią emerytu...

źródło: b9cf7f160b3b64829c9bb4f59db7c16b

Pobierz
  • Odpowiedz
@aa-aa: ale to nie na związku z tym kto rządzi, wody z kamienia nie wycisniesz jeśli na emeryta przypada pół osoby pracującej. Każdy pracujący będzie zmuszony zapłacić połowę jego emerytury.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@xyzzy ale spółki skarbu państwa działały jak trzeba i podatki były do budżetu to i pieniądze były a oni co robią? Orlen bierze kredyty na bieżące funkcjonowanie cyrk jakiś, firma która rok temu takie zyski przynosiła, jak można w rok to tak spie***lic?
Działanie na szkodę nas wszystkich, jak można na nich głosować, to jakiś skandal
  • Odpowiedz
@aa-aa: nadal bez związku, sama obsługa długu i ZUS to w sumie prawie 250 mld zł, co stanowi połowę WSZYSTKICH wydatków. Reszta, jak jakieś orelnowskie kredyty to grosze, błąd statystyczny. Z tego nie da się wyjść d-----------c spółkom skarbu albo kredytów orlenowskich, to dosłownie nic nie da. Nawet jeśli dzisiaj zyski z tych firm byłby potrojony, dosłownie nic by to nie dało, by spadamy z klifu, pompowanie balonów z helem
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@xyzzy no nie wiem czy grosze skoro budżet ma 250 miliardów długu o ile więcej i to w rok co to ma być?????????? Cpk leży a to inwestycja która by nam szekle regularnie zapewniała dodatkowo i tak ze wszystkim, zwijanie państwa, powrót dziadowskiego państwa 2007-2015, "piniendzy po prostu nie ma i nie będzie". A kto zyskuje na tym że się nie rozwijamy? Wiadomo komu to służy.
Mamy jeździć zbierać szparagi
  • Odpowiedz