Aktywne Wpisy

mickpl +298
Mamy ATH. W Polsce jest najwięcej mieszkań na sprzedaż od czasu Piastów.
A szczytu nie widać. Tylko ostry cień mgły.
#nieruchomosci
A szczytu nie widać. Tylko ostry cień mgły.
#nieruchomosci

źródło: ath
Pobierz
EnzoMolinari +120

(ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
I to coraz częściej(╯°□°)╯︵ ┻━┻
#ekonomia #gospodarka #polska #finanse
#polska #bieda #zalesie #emeryci #jedzenie #biedronka #lidl #zywnosc #jedzenie
źródło: temp_file4192065102733683365
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@aa-aa: Dochód rozporządzalny na głowę w gospodarstwach domowych emerytów jest wyższy niż w gospodarstwach domowych osób pracujących.
Emeryci 2280 na osobę, pracujący 2250 PLN na osobę. Dane GUS z 2022.
Nie żal mi emerytów, i tak mają Bajlando w spłaconych mieszkaniach.
źródło: d00143e072511470a6aa400997902e29
Pobierz@aa-aa: Bo od demencji im się odklejają klepki pod kopułą i później zapadają na jakieś zbieractwa albo inne świętochlebkowanie/jak to tak jedzenie wyrzucają
rozmawiałeś kiedyś z takim dziadem zgniłym? albo może znasz osobiście?
Ta i przypadkiem w przeciągu ostatniego roku im ta demencja się nasiliła
Niestety, ale obecny stan
No dobra ale emeryt sobie może nie dać rady iść dorobić o to chodzi i skąd on ma wziąć? I chodzi później po śmietnikach, ja pier... A ci ścigają jakiegoś Romanowskiego czy kogo innego ( ͡° ʖ̯ ͡°) i oni chcą żeby tym ludzie żyli
@aa-aa: To niech sprzeda swoje mieszkanie i idzie do przytułku albo innego DPSu. Odwrócona hipoteka i jedziemy dalej.
Ale zaraz zacznie się emocjonalny płacz że jak to tak, że dziadziuś nie może bo on biedny dostał mieszkanie warte 300-700k za darmo i teraz nie
No dobra ale nie każdy ma te mieszkanie własnościowe a słabszym powinno się chyba pomagać?
Nie po to z---------m od 17 roku zycia, splace skladki, ucze sie i doksztalcam sam nie bedac pewny swojej emerytury i
Czyli rozumiem że mogą sobie grzebać w śmietnikach i nam to nie przeszkadza?
@aa-aa: Tak.
@aa-aa: No przecież im pomagamy - emerytura minimalna, publiczne jadłodajnie, DPSy. Gdzieś musi być granica, bo wszystkich nie uratujesz, wszystkich pieniędzy im nie oddasz, a demograficznie nie jesteśmy w stanie udźwignąć tyłu emerytów gdy od 35 lat nie
Zawsze mozesz isc i pomoc. Ja juz pomagam w
Ja w przeciągu ostatniego roku takich przypadków widziałem około nie wiem 10 czy więcej może i do tego tylko koło swojego śmietnika na który mam widok z okna, nie ja czy ty mamy pomagać tylko systemowo ma to działać od tego jest rząd a nie ja czy ty
Ale za pisu ceny były niższe media były niższe ceny za media znaczy się i ludzi było stać na więcej co widać po spadającej konsumpcji no i nie widziałem tylu emerytów przy śmietnikach....
Ludzie boją się wydawać pieniądze bo nie wiedzą co będzie za jakiś czas boją się przyszłości, i przede wszystkim tych pieniędzy mają coraz mniej
źródło: Screenshot 2024-11-30 at 23.26.35
Pobierz