Wpis z mikrobloga

Szlag człowieka trafia jak takie coś widzi i serce się kraja już kiedyś wam pisałem niedawno o tym że często widzę właśnie emerytów w takiej sytuacji i to w przeciągu ostatniego roku, kogo wy wybraliście
( ͠° ͟ل͜ ͡°)
I to coraz częściej(°°
#ekonomia #gospodarka #polska #finanse
#polska #bieda #zalesie #emeryci #jedzenie #biedronka #lidl #zywnosc #jedzenie
aa-aa - Szlag człowieka trafia jak takie coś widzi i serce się kraja już kiedyś wam p...

źródło: temp_file4192065102733683365

Pobierz
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale za pisu ceny były niższe media były niższe ceny za media znaczy się i ludzi było stać na więcej co widać po spadającej konsumpcji

@aa-aa: Ale kolego - te 40% inflacji to było w latach 2020-2023 czyli za czasu PiS, ostatni rok to tylko konsekwencja tego skumulowanego podatku inflacyjnego rozlewającego się po kolejnych "sektorach regulowanych" w stylu energetyki, wody, ciepła czy śmieci.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: i tak jak kolega pisze wyzej, PiS wprowadzilo zaczatki gospodarki odgornie regulowanej - zamrozil ceny pradu, paliw czy innych mediow, co jest najgorszym co mozna wprowadzic w czasie infalcji - koniec koncow trzeba bylo uwolnic te ceny, co skutkowalo w dramatycznych podwyzkach. Poczytaj sobie co pisza na ten temat ludzie, ktorzy sie w tym specjalizuja, np Instytut Misesa.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pasta_alla_carbonara
Ide się kąpać
Konsumpcja spada, ceny prądu gazu mieszkania wody śmieci rosną w ciągu ostatniego roku, pomocy takim ludziom żadnej i w efekcie tacy ludzie niestety są w takiej sytuacji
  • Odpowiedz
@aa-aa Nie znasz historii która się za takim stanem kryje. Kiedyś pracowałem z takim Tadkiem w kołchozie. Chłop 60 lat, a przepracowane miał z nieco ponad dekadę. Urodził się w dość zamożnej rodzinie, ale do 40 był leserem który migał się od pracy, dostał 2 mieszkania w spadku to wszystko przechlał i przegrał w kasynach xD Niedawno dostał udaru i ledwo chodzi. Gdyby nie jego konkubina którą dorwał na stare lata
  • Odpowiedz
@aa-aa inflację którą zgotował Polsce pis będziemy zwalczać jeszcze następne 2-3 lata. Morawiecki, pis i glapa powinni stanąć przed plutonem egzekucyjnym.
  • Odpowiedz
i to w przeciągu ostatniego roku, kogo wy wybraliście

Ta i przypadkiem w przeciągu ostatniego roku im ta demencja się nasiliła

A ci ścigają jakiegoś Romanowskiego czy kogo innego ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@aa-aa: i na pewno nie jesteś trollem politycznym? ( ͡° ͜ʖ ͡°) pytanie retoryczne
  • Odpowiedz
@aa-aa: Pisz od razu "głosujta na nawrockiego" a nie bawisz się w jakieś g---o dowody anegdotyczne że teraz niby jest gorzej niż rok temu. Bo ja na przykład widziałem dziadków grzebiących w śmieciach i ponad rok temu, jak i w zeszłym tygodniu. A jeśli martwisz się takim emerytem to podejdź i mu pomóż a nie foty trzaskasz i wrzucasz na wykop
  • Odpowiedz
@aa-aa: panie staroświecki Polaku, gdzie twoja gościnność i chęć do pomocy? Czemu nie kupiłeś emerytowi chleba, margaryny i kawałka wędliny skoro tak cię szlag trafia widząc takie nieszczęście?
  • Odpowiedz