Wpis z mikrobloga

Aw, shit! Here we go again.

Uwieeeeelbiam tę robotę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czlowiek jest kierowcą, mechanikiem, kucharzem. Kilka razy byłem ratownikiem medycznym, 2 razy strażakiem, operatorem wózka, operatorem ładowarki, raz w Belgii byłem fighterem jak na ksw, jeden raz byłem superbohaterem dla pewnej pani w rozbitym aucie we Francji. Dziś pracuję w ekipie do odśnieżania powierzchni plaskich na wysokościach. W sumie na parkingach to jest się ekspertem od wszystkiego bo jak nie to stara kadra cie zje na śniadanie i ostentacyjnie omijając będzie cie miała za szczyla. ( ͡º ͜ʖ͡º) Tak myślę że jakby nas zasypało na tydzień to oni by wynaleźli lek na raka, zlikwidowaliby głód na świecie i w 1 dzień zakończyliby wojnę na Ukrainie.

Serio lubię tę robotę.

I ta mina Janusza drivera z krwi i kości co starem na 3 kołach z cysterna wódki schowaną pod kołdrą bez mapy, jechał 2 tygodnie do Paryża ratować reputację polski i uczyć Francuza kultury za prl gdy zobaczył ze przed ruszeniem jadę na szczocie szorując dach naczepy i konia.(ʘʘ)

#bekaztransa #pracbaza #zima #ciezarowki #heheszki #hobby
agiller - Aw, shit! Here we go again.

Uwieeeeelbiam tę robotę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czlowiek j...

źródło: temp_file4869625543058421414

Pobierz
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@agiller:

Ad.2: 2 lub 3 rampy to ciągle za mało moim zdaniem przy dużych parkingach, jednemu zejdzie 5 min a innemu 15 min.

Ad.3: Z agregatu napędzana byłby silnik na prąd + kable grzejne (które prąd by ogrzewał). Może dałoby się to jakoś pogodzić ze zsuwanym dachem, ale to już pytanie do inżynierów co te zabudowy projektują. Raczej musiałoby by to chodzić cały czas podczas opadów, dlatego nie poruszyłem tu
  • Odpowiedz
@agiller: super, jakbyś się pośliznął i połamał nogi to L4 na miesiąc albo na 3 miesiące na najniższej krajowej zredukowanej do 80%
Chyba zawsze miałeś łeb do interesów? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@agiller kolego, chociażbyś sobie kupił trochę lepsze obuwie niż te Urgenty, bo się poślizgniesz i s---------z i już nie będziesz lubił tej roboty.
  • Odpowiedz
@Tatiagla: Jakby policja i ITD to dobrze kontrolowała to mieliby do wyboru albo odśnieżać tira za kilkanaście zł (większej ceny takiej usługi nie przewiduję) albo latanie z łopatą po naczepie lub żadne z powyższych tylko solidny mandat, to mogliby jednak korzystać.
  • Odpowiedz
uper, jakbyś się pośliznął i połamał nogi to L4 na miesiąc albo na 3 miesiące na najniższej krajowej zredukowanej do 80%

Chyba zawsze miałeś łeb do interesów? ( ͡º ͜ʖ͡º)

@non-serviam: Może mniejszy uszczerbek niż PTSD do końca życia + paka za zabicie kogoś spadającą taflą.
  • Odpowiedz
@agiller: W kilkuletniej karierze tylko raz przyszło mi się wspinać po naczepie i usuwać lód po kilku dniach stania zestawu. Jeździłem na szczęście mogą i zazwyczaj wystarczyło podnieść dach z jednej strony.
Innym razem po weekendzie nie byłem nawet w stanie się wdrapać na dach, nie było jak i o co się zaprzeć. Nie wyobrażam sobie tym bardziej warunków w jakich miałbym się dostać np. na chłodnie czy inny typ
  • Odpowiedz
Czlowiek jest kierowcą, mechanikiem, kucharzem. Kilka razy byłem ratownikiem medycznym, 2 razy strażakiem, operatorem wózka, operatorem ładowarki, raz w Belgii byłem fighterem jak na ksw, jeden raz byłem superbohaterem dla pewnej pani w rozbitym aucie we Francji.

@agiller: a zapaśnikiem, piłkarzem i kierowcą w Transbudzie nie byłeś? bo że zostałeś Królem Życia to wiemy. #pdk
  • Odpowiedz