Wpis z mikrobloga

Aw, shit! Here we go again.

Uwieeeeelbiam tę robotę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czlowiek jest kierowcą, mechanikiem, kucharzem. Kilka razy byłem ratownikiem medycznym, 2 razy strażakiem, operatorem wózka, operatorem ładowarki, raz w Belgii byłem fighterem jak na ksw, jeden raz byłem superbohaterem dla pewnej pani w rozbitym aucie we Francji. Dziś pracuję w ekipie do odśnieżania powierzchni plaskich na wysokościach. W sumie na parkingach to jest się ekspertem od wszystkiego bo jak nie to stara kadra cie zje na śniadanie i ostentacyjnie omijając będzie cie miała za szczyla. ( ͡º ͜ʖ͡º) Tak myślę że jakby nas zasypało na tydzień to oni by wynaleźli lek na raka, zlikwidowaliby głód na świecie i w 1 dzień zakończyliby wojnę na Ukrainie.

Serio lubię tę robotę.

I ta mina Janusza drivera z krwi i kości co starem na 3 kołach z cysterna wódki schowaną pod kołdrą bez mapy, jechał 2 tygodnie do Paryża ratować reputację polski i uczyć Francuza kultury za prl gdy zobaczył ze przed ruszeniem jadę na szczocie szorując dach naczepy i konia.(ʘʘ)

#bekaztransa #pracbaza #zima #ciezarowki #heheszki #hobby
agiller - Aw, shit! Here we go again.

Uwieeeeelbiam tę robotę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czlowiek j...

źródło: temp_file4869625543058421414

Pobierz
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 94
@SloncePeruu No badań nie mam bo mam lęk wysokości ale spoko mam zamkniete oczy nie zakręci mi się w głowie. Dziękuję za troskę. I jeszcze jedno uprząż mam, inaczej spadłyby mi spodnie. @SzybkiBLN
  • Odpowiedz
@agiller: a po co to się tak się narażać, przecież wystaczy ostrzej w zakręt wejść i śnieg (najlepiej z lodem) znika ( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak serio to bardzo odpowiedzialnie :) 10 lat temu, przed studiami, pracowałem rok na dużym, mimo że za żadne skarby nie chciałbym wrócić do takiej pracy to samą jazdę wspominam z sentymentem :)
  • Odpowiedz
uprząż z hakami i kask założone czy mam zadzwonić do bhpowca? O ważne orzeczenie lekarskie do pracy na wysokości nawet nie pytam

@SloncePeruu: jak jesteś samozatrudniony to nie masz takiego obowiązku
  • Odpowiedz
@agiller: o badania i uprawnienia powinien zadbać twój pracodawca. Jeżeli takowych nie masz, coś ci się stanie to jeszcze nie uznają ci wypadku w pracy bo bhpowiec wykaże, że działałeś na własną rękę i nie ma tego typu czynności w orz ani w zakresie obowiązków, plus nie masz odpowiednich uprawnień i badań XD
  • Odpowiedz