Wpis z mikrobloga

Aw, shit! Here we go again.

Uwieeeeelbiam tę robotę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czlowiek jest kierowcą, mechanikiem, kucharzem. Kilka razy byłem ratownikiem medycznym, 2 razy strażakiem, operatorem wózka, operatorem ładowarki, raz w Belgii byłem fighterem jak na ksw, jeden raz byłem superbohaterem dla pewnej pani w rozbitym aucie we Francji. Dziś pracuję w ekipie do odśnieżania powierzchni plaskich na wysokościach. W sumie na parkingach to jest się ekspertem od wszystkiego bo jak nie to stara kadra cie zje na śniadanie i ostentacyjnie omijając będzie cie miała za szczyla. ( ͡º ͜ʖ͡º) Tak myślę że jakby nas zasypało na tydzień to oni by wynaleźli lek na raka, zlikwidowaliby głód na świecie i w 1 dzień zakończyliby wojnę na Ukrainie.

Serio lubię tę robotę.

I ta mina Janusza drivera z krwi i kości co starem na 3 kołach z cysterna wódki schowaną pod kołdrą bez mapy, jechał 2 tygodnie do Paryża ratować reputację polski i uczyć Francuza kultury za prl gdy zobaczył ze przed ruszeniem jadę na szczocie szorując dach naczepy i konia.(ʘʘ)

#bekaztransa #pracbaza #zima #ciezarowki #heheszki #hobby
agiller - Aw, shit! Here we go again.

Uwieeeeelbiam tę robotę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czlowiek j...

źródło: temp_file4869625543058421414

Pobierz
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sajko: Odsniezasz i coś ci się stanie? Twoja wina, bo po co tam wlaziles.
Nie odśnieżasz i śnieg/lód spadnie komuś na maskę? Twoja wina bo nie odsniezyles.

Logiczna pętla w której niezależnie co wybierzesz to ktoś uzna cię za idiotę. Pozostaje jedynie sprawdzić co jest mniejszym ryzykiem - regres z OC za śnieg i karambol za tobą czy kalectwo za spadnięcie z naczepy na beton ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@agiller: to jest kolejny przykład jak robota kierowcy jest p--------a, musisz mieć multum umiejętności, z każdej strony na ciebie polują (ITD, Policja), z wszystkimi musisz się użerać (inny kierowcy, magazynierzy, spedycja), brak miejsc na parkingach, infrastruktura do codziennej higieny śladowa, rozliczanie z czasu pracy/jazdy/postoju prawie jak ze stoperem, w domu jesteś gościem więc rodzina cie prawie nie zna (o ile w ogóle zdążysz ją założyć), na dodatek ryzykujesz zdrowiem i
  • Odpowiedz
@enzomatrix: odpowiem ci tak samo jak swoim kierowcom: trzeba było się uczyć. Albo zostać w wojsku :)

Moim zdaniem w szkołach nie powinni straszyć dzieci kopaniem rowów tylko właśnie zostaniem kierowcą zawodowym
  • Odpowiedz
@agiller: napisz p0lakowi że nie odśnieżasz dachu i masz to w p-----e - hurr durr morderca. Napisz, że odśnieżasz - a uprawnienia do pracy na wysokości masz? Paradoks garbsena - ciężarówka ma być odśnieżona, najlepiej jakby samo się zrobiło xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 29
@CostlyWay z wykształcenia jestem informatykiem. Po 6 miesiącach w biurze stwierdziłem że mam w dupie tą patologię i idę robić coś co uwielbiam, tak już 17 lat jeżdżę.
  • Odpowiedz