Aktywne Wpisy

saviour +38
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jakie macie najwcześniejsze wspomnienie, które jesteście w stanie przywołać?
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.

I tak to jest w naszym europejskim poletku.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@Romska_Palo_Ul_Laputa: UE ma dużo wyższy poziom życia nie USA.
@Anakee: nie dużo wyższy a porównywalny, a wręcz sporo krajów UE ma niższy - https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings_by_country.jsp
@preseed42: jesteśmy w UE od 2004 i widzę duży progres przez ten czas. Dobrze pamiętam czas przed UE bo #wykop40plus
@Vetinari: a masz lepszy poza swoim chłopskim rozumem?
Suma sumarum to sprawia że taka polska która jest montownią (i będzie bo ma rządy myślące o glosach) robi się k------o droga
@Romska_Palo_Ul_Laputa smak życia wg wykopka: smrodzące samochody, zimne domy, trujące jedzenie
@preseed42: pompy ciepła to zajebista rzecz! czysto i bezproblemowo
@Kouros: zapomniałeś o drogiej edukacji i opiece medycznej!
Nomen omen UE daje smak życia choćby przez najlepszą jakościowo żywność na świecie. To jest urok tych złych regulacji.
@Anakee: 2004-2020 to był świetny czas dla UE ale trzeba mieć trochę klapki na oczach żeby nie widzieć że zboczyliśmy z tej trajektorii i źle się dzieję, chociażby w przemyśle, energetyce, polityce migracyjne, i to nie tylko według randomowych wykopków, jest chociażby głośny ostatnio raport Draghiego z którego wynika
@hKropp: a z drugiej strony w USA zakazane są chociażby haggis czy kinder niespodzianka. Jeśli ktoś myśli, że w USA nie ma (eufemistycznie mówiąc) dziwnych regulacji, to ten kraj zna tylko z kolorowych seriali z lat 90.