Aktywne Wpisy
Mircy, przychodzę do was z prośba.
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
WielkiNos +76
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
@Anakee: z ciekawości: byłeś kiedyś? Bo ja byłem, widziałem i takiego poziomu życia i luzu jaki ma zwyczajny Amerykanin to nawet w Niemczech i Holandii, o Polsce nie mówiąc, nawet za sto lat nie będzie. Zwyczajny, czyli nie ćpun albo nielegalny imigrant.
@proszebardzo2: Już 2020 :)
Wcześniej widziałem że prawaki ustalały datę "dobrej UE" tak do traktatu lizbońskiego, a nawet wcześniej.
To jest takie zderzenie prawdziwego świata z wykopem. Amerykanie zazdroszczą europejskich regulacji w tym temacie ale wykop wie że lepiej żeby ich nie było.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: tak plus żona pracuje w firmie z USA i regularnie lata tam i oni tu. I słyszałem wiele historii o kosztach opieki, kredytach studenckich czy strzelaninach na ulicach. Ludzi z NY, Seattle czy Chicago. Żadne
A skąd wiesz że op nie należy do 0,01% społeczeństwa któremu faktycznie amerykańskie prawo pisane przez korporacje znacznie bardziej ułatwia życie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Potem powiedzą Ci, że nie możesz podjąć pracy/wziąć kredytu/mieć broni bo nie pasujesz do predykcji.
AI nie może być puszczone wolno bez regulacji, bo to może mieć dramatyczny wpływ na naszą codzienność.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: ja byłem, mam rodzinę, znajomych i współpracowników. Nieraz pracują od 7 rano do 1 w nocy, albo w soboty żeby zrealizować swój amerykański sen. A jak nie chcą, to żaden problem, pracodawca ma już następnych
@rudi-meyer: chłopie nie wiem co gadają prawaki ale takie są fakty, gospodarka nie trzyma się teraz tak dobrze jak kiedyś. PMI dla niemieckiego przemysłu jest na poziomach covidowych, przy czym nie ma aktualnie żadnych lockdownów które mogłyby później dać boom po ponownym otwarciu gospodarki, volkswagen zamyka nawet fabryki samochodowe, a ciągle znajdują
Prywatny biznes bezczelnie z-----e ci twoja własność intelektualną, zaleje internet sztucznym gownem i jeszcze mamy im klaskać? Tu akurat UE dobrze robi, chociaż są trochę spóźnieni.
@preseed42: prąd sobie sam panelem albo elektrownią. Gazu w Polsce nie ma.
W jaki sposób UE ogranicza zastosowania w nauce jeżeli chodzi stricte o rzeczy obliczeniowe?
Po ostatnich jajach z wyłączeniem The Crew, Ubisoft obsrał zbroje i dodaje tryb offline to gier, bo zaraz to też zostanie uregulowane.
A co do AI: Kiedy Amerykanin będzie się męczyć na automatycznej infolinii z AI,
@JamesJoyce: próbujesz wytłumaczyć to ludziom którzy nawet z AI nie korzystają, dla nich najpotężniejsze narzędzie stworzone za naszego życia, dające osobie korzystające z niej ogromny lewar w praktycznie każdej dziedzinie, to jest po prostu jakaś tam ciekawostka.
@proszebardzo2: Kiedy? W 2008? xD